Wildervank in laatste tien minuten fors onderuit
tegen ZFC Zuidlaren

Door op maandag, 14 december, 2015 - 21:34

20151214_WILDERVANK_IMG_2136[1].JPG

VOETBAL - De wedstrijd Wildervank (zon) – ZFC Zuidlaren was nog maar 7 minuten oud of de aanhang van Zuidlaren kon al juichen. En Wildervanker Ruud Naarsing was de pechvogel. De routinier van de thuisclub vergiste zich gruwelijk toen hij de bal in de voeten speelde van de Zuidlaarder Robin Wolters en het was dan ook een 'koud' kunstje om doelman Bakker te passeren: 0-1 (ruststand). Een paar minuten later was het Wildervanker Stefan Mulder die een mooi schot van zijn voet liet vertrekken en met een verraderlijke curve caramboleerde het 'lederen monster' net naast de tweede paal. Pech dus voor de ploeg van oefenmeester Jaap Veldhuis. Vanaf dat moment werd het er niet beter op voor Wildervank. Want in de 79ste, 82ste en 89ste minuut werd Wildervank op een 4-0 nederlaag getrakteerd.

Een minuut later, na het incident met Wildervanker Naarsing was het Stefan Mulder die een mooi schot losliet en het leer suisde net langs de tweede paal. Het eerste kwartier waren de roodhemden veel in balbezit maar het 'heilig vuur' ontbrak. De Drenten wachtten geduldig af wat op hun af kwam. En in de 7e minuut was het dan ook raak, hoewel Wildervank hen daarbij hielp: 0-1. Vanaf dat moment moest Wildervank iets doen. Stefan Mulder begreep dat als eerste en voerde enige 'circusacts' op en het werd de tegenstander 'rood' voor de ogen.

Na 20 minuten voetballen mocht Wildervanker Vincent van Marle zich belasten met een vrije bal. En Marcel Gelderloos mistte de bal op een 'haar' na. Weer een minuut later kreeg Zuidlaren-speler Kees Boonstra de gele kaart van scheidsrechter Teuben. Na een grove charge op Wildervanker Mulder. De thuisclub had het eerste half uur een optisch overwicht zonder kansen of mogelijkheden op een goal. Maar in de 37ste minuut waren het de Zuidlaarders Kevin de Graaf en Pim Perk die via een uitval voor veel gevaar zorgden in de laatste 'gordel' van Wildervank. Maar een paar minuten later was het Ewout Wolf, die oog en oog kwam met de doelman van ZFC Zuidlaren. Maar hij kon deze actie niet verzilveren.

20151214_WILDERVANK_IMG_2142[1].JPG

Ook Wolf deelde in de malaise en meer dan een corner zat er niet in. Wildervank moest in de laatste minuten op hun tellen passen, dat ze niet op achterstand kwamen, want het zag er gevaarlijk uit. In de tweede part gingen de supporters van Wildervank er toch weer even goed voor staan. Want 'hoop doet leven'. De ploeg van Veldhuis kwam furieus de kleedkamers uit. Het team toonde strijdlust, maar de Drenten 'beten' geweldig van zich af. Daar komt ook bij dat Wildervank teveel het luchtruim zocht. En dat was 'koren op de molen' van Zuidlaren.

Na 60 minuten spelen werd het toch even weer benauwd voor de roodhemden van trainer Veldhuis. Zuidlaren-speler Robin Wolters liet een 'vlammend' schot van zijn 'pantoffel' vertrekken, maar het 'lederen monster' ging rakelings naast de 'kooi' van Wildervank. De ploeg van oefenmeester Veldhuis grossierde op dat moment in veel foute passes. Alhoewel Zuidlaren in die fase ook niet in een grootse vorm verkeerde.

Maar in de 79ste minuut kwamen de gasten op een 2-0 voorsprong. Assistent-scheidsrechter Puister gooide al zijn talenten in de strijd toen hij vlagde voor buitenspel. Maar het 'feest' ging niet door en de goal telde dus. Daarna deed Wildervank er van alles aan om de stand een ander aanzien te geven maar deze opportunistische strijdwijze werd Wildervank fataal. In een mum van tijd liep Zuidlaren uit naar een grote zege.