Overslaan en naar de inhoud gaan

Sfeervolle kerstmarkt met optredens
in voormalige kerk Wildervank

Door Henk Drenth op maandag, 14 december, 2015 - 14:30

IMG_0283.JPG

GOSPELS EN GLÜHWIJN - Het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum heeft vrijdag, zaterdag en zondag weer in het teken gestaan van de naderende kerst. Op vrijdagavond was de kerstmarkt weer muzikaal omlijst met optredens van de  'Zingende Vrouwen van Nu' met bekende kerstliederen.

IMG_0277.JPG

Op de zaterdagmiddag zong het gospelkwartet '4 in Harmony' Engelse gospels. Het kwartet is een familiezanggroep en bestaat uit vader Anne Piersma, dochter Helen, zoon Hans en Henk van der Heide. De gospels zijn in een modern jasje gestoken, en soms op een vlotte manier. Er werd a cappela gezongen en met muziekondersteuning.

IMG_0222.JPG

Op de kerstmarkt vrijdag en zaterdag waren in 16 kramen kerstartikelen, heerlijke streekproducten en andere diversiteiten te vinden. Plaatselijke ondernemers, hobbyisten en organisaties hadden bijgedragen aan een warm en sfeervol geheel. Het was een gezellige gelegenheid voor de kerstaankopen, en om elkaar even weer te treffen en aan de 'stamtafel' te genieten.  

IMG_0304.JPG

Uiteraard was er ook aan de inwendige mens gedacht. Er was keus uit eigengemaakte erwten-  en bonensoep, broodjes hamburger en gehaktballen. De heerlijke zelfgemaakte kniepertjes waren er weer, een lekkernij bij uitstek in deze tijd van het jaar. Natuurlijk ontbrak ook de glühwein niet. Er waren drie varianten te proeven. Naast de traditionele ook weer de Adriaantje met rum en de Margaretha met cointreau (een sinaasappellikeur). De twee Wildervankse varianten deden de wangen nog wat meer gloeien. De Adriaantje is naar de vervener en de stichter van Wildervank genoemd, Adriaan Geerts Wildervanck. De Margaretha naar zijn echtgenote en stichtster van de voormalige kerk.

IMG_0240.JPG

Zondag 13 december stond het voormalige kerkgebouw met zijn mooie akoestiek in het teken van het Kerstconcert met koren onder leiding van Kiny Eiten. Naast Christelijke werden er ook populaire liederen ten gehore gebracht. De deelnemende koren waren het Chr. gemengd koor Sursum Corda, het Chr. Mannenensemble Pekela en wederom de 'Zingende Vrouwen van Nu'. Kinny Eiten gaf met Gert Immerzeel, die haar begeleidde, ook een optreden. Bij afsluiting zongen alle koren gezamenlijk.

De organisatie was in handen van Stichting Wildervank-Wildervanck, Wijk- en Buurbeheer en de Ondernemersvereniging Wildervank.

IMG_0256.JPG