Overslaan en naar de inhoud gaan

Volkskerstzang Veendam/Wildervank 2015

Door Willem van der Werf op vrijdag, 11 december, 2015 - 23:35

poster VOLKSKERSTZANG 2015.jpg

KERSTZANG - De traditie van de Volkskerstzang wordt ook in 2015 voortgezet. Met veel plezier organiseert de Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank het evenement dit jaar ook weer.  Iedereen is welkom op zondag 20 december in de Grote Kerk te Wildervank.

De Volkskerstzang is bedoeld om samen bekende kerstliederen te zingen met orgel en trompet: van iedereen voor iedereen, een laagdrempelig evenement voor een breed publiek om de boodschap van Kerst te beleven.

De hoofdorganist van de Grote Kerk, Dirk Swama, zal dit alles begeleiden op het orgel samen met trompettist Lubertus Leutscher. Daarnaast komt sopraan Alina Rozeboom en bariton Roele Kok uit Groningen mee zingen en een aantal solostukken ten gehore te brengen. Pastoor Bernard J. Buit, verbonden aan de Heilige Norbertusparochie, neemt de verbindende teksten voor zijn rekening.

Kerststal.jpg

De aanvangstijd is 19:00 uur, het duurt ca. een uur. De ingang is aan de Raadhuisstraat 8 waar u ook kunt parkeren.

Voor het financiƫle deel zijn fondsen, organisaties, middenstanders en bedrijfsleven uit Veendam/Wildervank bereid gevonden bij te dragen om de Volkskerstzang mogelijk te maken. De toegang is gratis, bij de uitgang is het mogelijk om een vrijwillige bijdrage te geven voor de onkosten.

De Monument- en Concertcommissie Grote Kerk rekent weer op een grote opkomst, met name van mensen die minder bij een kerk betrokken zijn maar wel Kerst willen vieren.