Regio

Aangepaste busdienstregeling richting Leer



Bad Nieuweschans-Leer: geen treinen maar bussen vanwege beschadigde spoorbrug

TREIN - Op donderdag 3 december is bij een aanvaring de spoorbrug nabij Weener beschadigd geraakt. Er is daarom geen treinverkeer mogelijk tussen Bad Nieuweschans en Leer. Reizigers kunnen reizen met de bus tussen Bad Nieuweschans en Leer. Vanaf vrijdag 11 december wordt de busdienstregeling aangepast met een stopbus tussen Winschoten of Zuidbroek en Leer. Hierdoor hebben reizigers een betere aansluiting in Leer. Van vrijdag 11 december tot en met vrijdag 18 december rijdt er tevens een keer per twee uur een rechtstreekse snelbus tussen Groningen en Leer.

Om gebruik te maken van de vervangende bussen hebben reizigers een geldig vervoerbewijs nodig. Dit kan een eenmalige chipkaart zijn of een OV-chipkaart waarmee is ingecheckt op het betreffende beginstation. Daarnaast kan er op dit treintraject ook gebruik gemaakt worden van een e-ticket of het Niedersachsen-Ticket plus Groningen. De bussen vertrekken vanaf de voorpleinen van de stations. Reizigers kunnen de dienstregeling raadplegen op arriva.nl

Fietsen en reizigers met een functiebeperking
Het is vanwege de inrichting van de bus niet mogelijk om een fiets mee te nemen. Reizigers die vanwege een lichamelijke beperking met een rolstoel reizen, wordt geadviseerd hun reis vooraf kenbaar te maken bij de klantenservice van Arriva via 0900-2022022 (lokaal tarief, € 0,02 p.m.). Er wordt dan voor een rolstoeltoegankelijke taxi gezorgd.

Niedersachsen-Ticket plus Groningen geldig in de bus
Sinds 2 december is het Niedersachsen-Ticket plus Groningen ook te koop in het DB-loket in de Arriva Store in Groningen. Met het Niedersachsen-Ticket plus Groningen kan men met maximaal vijf personen voordelig per trein van Groningen naar alle plaatsen in Niedersachsen reizen. Dit ticket is ook geldig in de trein vervangende bussen die worden ingezet tussen Bad Nieuweschans en Leer. Meer informatie over het Niedersachsen-Ticket plus Groningen vindt u op onze website.