112, Regio

Veendammer met auto over de kop op A7 Beerta



BEERTA -  Op de A7 bij Beerta is zaterdagnacht een auto in de sloot gereden. Daarbij zijn vijf mensen gewond geraakt, waarvan één ernstig. De A7 is vanwege het ongeval enige tijd afgesloten geweest.

De gealarmeerde brandweer heeft meerdere personen uit het wrak moeten bevrijden. Naast zes ambulance’s kwam ook het mobiel medische team met de traumahelikopter ter plaatsen. De verkeers ongevallen analyse van de politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeluk, de auto is door een bergingsbedrijf geborgen

Het ongeluk gebeurde even na half vier. De 18-jarige bestuurder uit Veendam dacht dat een vos de weg overstak en onder zijn auto kwam. Volgens de Veendammer stuurde de auto daarna niet meer. Hij reed tegen de wal van een sloot en sloeg over de kop.

Twee agenten die naar het ongeluk toe gingen belandden ook in de sloot. De bestuurder van de politieauto verloor in een bocht ter hoogte van Oudeschans de macht over het stuur. De agenten raakten niet gewond. De politieauto raakte wel beschadigd volgens RTV Noord..