Regio

Warm Sinterklaasfeest voor kinderen minima
bekroning van wekenlange inzet



IMG_9863.JPG

MISSIE - Vrijdagmiddag op 4 december hebben kinderen uit gezinnen met weinig geld een mooi en fijn Sinterklaasfeest gevierd. Het Sinterklaasfeest was door het Uitdeelpunt Eerste Hulp in De Binding te Oude Pekela georganiseerd. De Sint had kinderen van de minima tot 12 jaar uitgenodigd, die thuis zelf geen Sinterklaas meer kunnen vieren. Mede dankzij 20 vrijwilligers van het uitdeelpunt hadden deze kinderen samen met de Sint en zijn pieten een gezellige middag. De pieten brachten een leuk cadeautje mee en hadden een zakje snoep bij zich. Zodat Sinterklaas zeker wist dat al deze kindertjes zijn feest konden vieren.

IMG_9906_2.JPG

Als vroeger
Leden van het Uitdeelpunt Eerste Hulp zonder eigen vervoer werden  per bus naar De Binding gebracht, met opstap plaatsen in Hoogezand en Veendam. Hoewel de opkomst lager was dan volgens de opgaven verwacht is de missie geslaagd. De kinderen hebben een leuke middag gehad, en dat was het doel waarvoor de 20 vrijwilligers zich wekenlang hadden ingezet. Het op poten zetten was voor hun de eerste keer, en zonder ervaring eigenlijk een sprong in het diepe. Volgend jaar krijgt het zeker weer een vervolg. Vrijwilligster Elianne Baas verteld, “we hebben allemaal in onze jongere jaren het sinterklaasfeest kunnen vieren. Dat moet iedere kind nu ook kunnen. Het gaat daarbij niet om heel dure dingen”.

IMG_9902.JPG

Bundel van goedgeefsheid
De Sint was met zijn pieten graag naar de kinderen in De Binding gekomen. Het geluid en de bijpassende muziek was belangeloos door G.B. Sounds on Tour verzorgt. De vrijwilligers mochten de grote sportzaal van De Binding gratis gebruiken. En zelfs werd er na afloop van het feest door de beheerders met het opruimen en schoonmaken meegeholpen. Ook heel leuk is dat het podium door de korfbalvereniging WSS beschikbaar was gesteld. Normaal is het hun toneel podium. 

IMG_9892.JPG

De afgelopen weken was men druk bezig met het vinden van sponsoren. Met verreweg positieve reacties. De 200 zakjes met aan totaal 10 kilo aan pepernoten zijn onmiskenbaar van een bekende supermarkt. De Jumbo in Oude Pekela geeft veel ondersteuning aan Uitdeelpunt Eerste Hulp voor noodhulp aan gezinnen. Daar zijn de vrijwilligers heel blij om. De kringloopwinkel van WerkPro heeft veel speelgoed gedoneerd. De Bloemenzaak In Bloei in Winschoten heeft boeketten gedoneerd. Deze zijn uitgereikt aan 40 ouderen uit een zorgcentrum die ook het sinterklaasfeest mee hebben gevierd. Vanwege forse bezuinigingen is er veel minder budget voor. Ook vrijwilligster Loes Vring heeft veel cadeaus gesponsord. Samen met haar man is ze er vaak bij betrokken.

IMG_9893.JPG

Jong geleerd
Elianne komt uit Eindhoven en is bij Philips in de administratie werkzaam geweest. Heel leuk is dat ook haar oud-collega’s voor de kinderen hier geld hebben geschonken. Elianne is zelfs gevraagd om naar Eindhoven terug te keren om daar iets soortgelijks op te gaan starten. Haar administratieve achtergrond komt goed van pas, ook bij het benaderen van bedrijven. Dochter Ariane van 3 jaar was zaterdag de kleinste vrijwilligster. Zij had meegeholpen met het brengen van spulletjes naar de hal. En ook bij het opruimen heeft ze flink haar best gedaan.

IMG_9917.JPG

Naar officiële Stichting
Binnen de hulporganisatie heeft iedere vrijwilliger zijn eigen kwaliteiten en vullen ze elkaar aan.

Het uitdeelpunt is een stichting zonder budget. Bij de benadering aan bedrijven wordt dit ook meteen vermeld. Het uitdeelpunt wordt door de beheerders Jannie Orsel, Elianne Baas en Haja Kallenkoot geleidt. De hulpvragen nemen nog steeds toe. Het komt voor dat cliënten geen leefgeld hebben omdat hun bewindvoerder eerst een extra rekening had betaald.

IMG_9879.JPG

Het uitdeelpunt werd in 2013 door hoofdbeheerster Jannie Orsel op Facebook online gezet, en is uitgegroeid naar 2200 aangesloten leden / ondersteuners. Volgende week vrijdag wordt het Uitdeelpunt Eerste Hulp een officiële stichting. Met drie bestuursleden en ruim 20 mede vrijwilligers.