Overslaan en naar de inhoud gaan

Hij komt, hij komt de goede Sint

Door Willem van der Werf op zaterdag, 5 december, 2015 - 12:59

IMG_2070[1].JPG

Door Jacob Kuipers

MGR. BEKKERSSCHOOL - Het zijn momenteel drukke tijden voor Sinterklaas en zijn knechten. Afgelopen vrijdag was het Spaanse gezelschap neer gestreken in Veendam. In het decor was de Mgr. Bekkersschool in Veendam. Maar voordat ze naar de kinderen gingen liepen ze ook even langs bij Woon- en zorgcentrum Huize St. Franciscus. Om de ouderen te betrekken bij het Sinterklaasfeest. De gasten uit Spanje kregen een groots welkom van de school. Het schoolplein was afgeladen en de kinderen zongen uit volle borst Sinterklaasliedjes. De bejaarde vorst werd opgevangen door de directrice van de school, mevrouw Alers-Kappen.

Voordat de goedheiligman de school in ging moest hij al handenschuddend zijn route vervolgen naar de school. De kinderen stonden er feestelijk bij en de vorst uit Spanje drukte bijna elk kind de hand. En natuurlijk enige lieflijke woorden. Maar de kinderen hoopten natuurlijk dat de kindervriend met een karrevracht cadeautjes op visite kwam. Maar helaas, ze moesten nog een nachtje slapen voordat Sinterklaas aan het uitdelen slaat. De verjaardag van Sinterklaas is op 5 december en daar houdt de óude baas' zich streng aan.

Sinterklaas weet precies waar hij moet zijn. Want het valt natuurlijk niet mee om met zijn 'schimmel' vanaf de daken – vooral bij slecht en donker weer de schoorstenen  te vinden. En om de cadeautjes precies in elke schoorsteen te leggen, ja daar heeft hij wel de helpende hand van zijn Pieten voor nodig. Dus kinderen, hij komt, hij komt, de goede Sint.