gooide alle registers open in de tweede helft

Door Eindredactie op donderdag, 3 december, 2015 - 08:21

20151203_Vietbal_VV_Wildervank_IMG_2065[1].JPG

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - Het tweede zondag elftal van vv Wildervank heeft thuis goede zaken gedaan door Hoogezand 3 te verslaan met 4-2. Maar makkelijk ging het niet bij de roodhemden. De eerste helft stond de thuisclub nog op een 2-0 achterstand, maar na 90 minuten spelen zaten ze aan de goede kant van de score, want ze wonnen het 'gevecht' met 4-2. Wildervank moest in de tweede helft alles uit 'de kast' halen om de punten 'binnenskamer' te houden. In de rust sprak ik nog even met de assistent-scheidsrechter van Wildervank Heinz Perdok. “Ik vond Wildervank tot dusver de betere ploeg. Maar het middenveld van ons zakte steeds verder weg. We waren beter en we hadden gewoon moeten scoren”. Ja, duidelijke woorden van Perdok, maar als de ballen er niet in gaan, verdien je ook niet om te winnen.

Met nog 20 minuten te spelen in de eerste helft stonden beide ploegen nog op een dubbelblanke stand. Linkerspits Erik Jan Pol dacht waarschijnlijk dat hier verandering in moest komen en zijn schot ketste af op de paal. Het spel ging in deze periode gelijk op, maar Hoogezand had toch een optisch overwicht, zonder dat ze gevaarlijk werden. Vervolgens kwam Wildervank goed weg maar de midvoor van Hoogezand kon gemakkelijk scoren, maar hij mistte. Het was uitstel van excecutie. Hoogezand-speler Remon de Graaf wist het net wel te vinden: 0-1. Met nog een kwartier te spelen te spelen stonden de Hoogezandsters al op een 2-0 voorsprong.

Tien minuten later kreeg Hoogezand-speler De Graaf weer een dot van een kans, maar hij faalde van dicht bij. En deze fase was Wildervank niet bij de les. Wildervanker Erik Jan Pol dacht hier anders over en 'slingerde' zich door de vijandelijke vesting van de bezoekers. Maar zijn schot werd een prooi voor doelman Leander Ottens van Hoogezand. De 'paradepaardjes' van Wildervank deden nog verwoedde pogingen om dichterbij te komen, maar dat lukte helaas niet. Omdat het scorendvermogen op dat moment het grote 'zorgenkind' was. De rust stand ging dan ook in met een 2-0 voorsprong voor Hoogezand.

20151203_Vietbal_VV_Wildervank_IMG_2066[1].JPG

Wildervank gooide in de tweede part 'alle registers' open om hun thuispubliek-dat in grote getale aanwezig was-waar voor hun geld te geven. Waarschijnlijk 'donderde' het in de kleedkamer van Wildervank, want anders kon je het optreden in de tweede helft niet verwoordden. De elite-elf van Wildervank 'vloog' als een 'raket' uit de kleedkamer. En 'pingeldoos' Erik Jan Pol zorgde met zijn kopbal voor de aansluitingstreffer: 1-2. Wildervank gooide in de tweede part dus alle 'registers' open. De gastheren wisten niet waar ze het moesten zoeken. Wildervanker Ronald Gort liet een vrije trap van zijn voet vertrekken en de Hoogezandster doelman kon het leer net in 'veilige haven' tikken.

De Woortmanslaan bespelers hadden de 'smaak' te pakken. Een Wildervank-speler ging op avontuur binnen de 'zestien' van Hoogezand en dat vond zijn 'waterloo' in het strafschopgebied van de gastheren. Een Hoogzand-verdediger veroorzaakte een strafschop, maar Wildervanker Peter Mans had zijn zenuwen blijkbaar niet goed in bedwang en mistte. Daarna mocht Peter Mans zich douchen en Misha Mans kwam voor hem in de plaats. Wildervank moest zich in deze fase richten op de gevaarlijke uitvallen van de Hoogezandsters. Daarna kwam good-old Daan Hoving in het strijdperk, hij had waarschijnlijk de opdracht gekregen om te scoren want hij werd als spits geposteerd.

Een grote schok ging door Wildervank heen toen Hoogezand bijna scoorde. Omdat de 'laatste gordel' van Wildervank niet bij de les was. Vervolgens een strafschop voor Wildervank. Omdat Jordy Siccama onderuit werd gehaald. En Pol mocht de pennel nemen, hij beroerde de bal twee keer of hij goed lag en hij nam uiteindelijk zijn aanloop en het werd 2-2. De Hoogezandster keeper dook van verbazing in de verkeerde hoek. Maar Hoogezand 'beet nog steeds van zich af'. Hoogezand-speler Wouter van der Graaf was heel gevaarlijk en bezorgde de Wildervankers 'grijze haren'. Pol kreeg wederom een grote kans maar schoot het speeltuig voor langs het 'heiligdom' van Hoogezand.

Hoogezand claimde vervolgens een penalty omdat een aanvaller van Hoogezand onderuit werd gehaald in het strafschop gebied van Wildervank. Hoogezand deed er nog van alles aan om de stand een ander aanzien te geven. En in het verloop van deze opwinnende partij kreeg Wildervank kansen en Kevin Koerts en Marvin Snijders tilden de eindstand naar 4-2.