Overslaan en naar de inhoud gaan

Popbands MDT school op het podium van Het Perron

Door op maandag, 30 november, 2015 - 22:32

_MG_8620.jpg

MUZIEK - Als er één plek is waar je elkaar gemakkelijk kunt vinden om samen een band te vormen, is dat op de muziekschool. Nu scheelt het wel, dat we een goede afdeling lichte muziek hebben, waar voor alle instrumenten een opleiding is, evenals voor zang lichte muziek.

De MDT stimuleert het spelen in ensemble’s, orkesten en bands. Want eigenlijk is dat het ultieme resultaat waar iedereen naar streeft! In januari worden alle leerlingen, van beginners tot gevorderden in een orkest of band geplaatst. Daarin ervaren ze hoe het is om samen te spelen. Na de ‘ensemblemaand’ is iedereen enthousiast en ontstaan er nieuwe groepen. Zo zijn in september 4 nieuwe bands gestart, die ook al op 26 november opgetreden hebben.

_MG_8516.jpg

In de ensemblemaand worden de groepen samengesteld op niveau. Dat was op een leuke manier terug te zien in de band ‘Ladies only’ waar jong en oud samenspeelden. Het bijzondere aan deze band was, dat er ook een violiste meespeelde, een instrument dat vooral in de klassieke muziek gebruikt wordt.

De band die het laatst speelde ‘Bloomington’, was een nieuw samengestelde band. De bandleden hadden wel ervaring in eerdere bands, maar het leuke was, dat ze allemaal andere instrumenten speelden dan daarvoor. Multitalenten dus!

Bezoekers, leerlingen en docenten hebben genoten van een heerlijk avondje muziek. De eerste keer in Het Perron is goed bevallen: een sfeervolle en prettige omgeving!