Overslaan en naar de inhoud gaan

Eeuwige roem voor Vereniging Tuinrecreatie Veendam

Door Willem van der Werf op zondag, 22 november, 2015 - 10:09

_MG_8389.jpg

Door Jacob Kuipers

LOKALE HELDEN - Afgelopen zaterdag was Hotel Parkzicht het decor waar de lokale helden van de gemeente Veendam in het zonnetje werden gezet. Dit is een initiatief van de Rabobank, de gemeente Veendam en Compaen, die hiermee de waardering uitdrukken voor het werk van de vrijwilligersorganisaties. Presentatrice Margreet van den Berg was de 'leading lady', die de spits afbeet en de belangstellenden welkom heette. “Jullie zijn allemaal de 'bruggenbouwers' van Veendam”. Daarmee doelde zij alle vrijwilligers mee die in onze gemeente actief zijn. Het was de 10e keer dat de lokale helden in de spotlights stonden.

_MG_8260.jpg

Ook tijdens deze editie was de zaal van Hotel Parkzicht afgeladen. Voorafgaand aan deze verkiezing kroop de politiek in de huid van het bedienend personeel. En in mijn ooghoeken ontwaarde ik plotseling diverse mensen, die in 'klederdracht' door de zaal drentelden. Onder anderen burgemeester Swierstra en de wethouders Henk Jan Schmaal, Jaap Velema, Andre Hamminga en Bert Wierenga zorgden er voor dat de toeschouwers een natje en een droogje kregen. En nu naar het echte werk. De juryleden hadden het ook deze keer weer moeilijk mee, maar na enig beraad werd Vereniging Tuinrecreatie Veendam, de lokale held. En dus eeuwige roem.

_MG_8280.jpg

De aanmoedigingsprijs ging naar de VVV Veenkoloniën. Margaretha Hardenberg kerkhof, werkgroep Gravenproject verscheen ook op het podium en mocht de tweede plaats in ontvangst nemen. En de bronzen plak ging naar het Netwerkcafé. Alle podiumplaatsen en de aanmoedigingsprijs kregen diverse geldbedragen.

_MG_8307.jpg
Aanmoedigingsprijs - VVV Veenkoloniën 

_MG_8323.jpg
3e prijs - Netwerkcafé

_MG_8346.jpg
2e prijs- Margaretha Hardenberg kerkhof, werkgroep Gravenproject 

_MG_8375.jpg
1e prijs Vereniging Tuinreceatie Veendam