Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondertekening samenwerking ‘Geen Nood Bij Brand!’

Door Willem van der Werf op vrijdag, 20 november, 2015 - 17:12

_MG_8162.jpg


BREEHORN - Brandweer Groningen, onderdeel van de Veiligheidsregio Groningen, en Zorggroep Meander ondertekenden vrijdag 20 november de samenwerkingsverklaring ‘Geen Nood Bij Brand!’. Deze nieuwe methode voor veiligheidscontroles in zorgorganisaties wordt als eerste in de provincie Groningen toegepast bij het woonservicecentrum Breehorn in Veendam.

Bijzondere samenwerking
De methode ‘Geen Nood Bij Brand!’ heeft als doel het vergroten van kennis en bewustwording op het gebied van brandveiligheid, met als resultaat de brandveiligheid structureel te verbeteren in de zorg. Het geeft inzicht in de risico’s. Dit heeft meer effect dan strengere regels, meer controles of technische aanpassingen. Geen Nood Bij Brand! helpt bewoners en personeelsleden in de zorg, aan de hand van de praktijk, bij het verbeteren van het veiligheidsbewustzijn.

_MG_8168.jpg

​Veiligheidsexpeditie
Bij Geen Nood Bij Brand! staat de zogeheten veiligheidsexpeditie centraal. Deze vond plaats in de Breehorn, na afloop van de ondertekening van de samenwerkingsverklaring. De expeditie is een gezamenlijke wandeling door het pand met enkele bewoners, medewerkers van Zorggroep Meander en medewerkers van de brandweer. De brandweer liep hierbij niet voorop, maar liet de anderen zelf ontdekken hoe het gesteld is met de veiligheid. Zij kennen tenslotte de omgeving het best. Tijdens de wandeling werd gezamenlijk gekeken, besproken en waar mogelijk opgelost.

Zorggroep Meander is trots dat zij als eerste zorgorganisatie in de provincie Groningen een samenwerkingsverklaring zijn aangegaan met Brandweer Groningen. Brandweer Groningen en Zorggroep Meander zijn zeer verheugd over de samenwerking en zetten hiermee een stap richting een brandveiliger leefomgeving.