Overslaan en naar de inhoud gaan

Applaus voor mantelzorgers in Veendam

Door Willem van der Werf op vrijdag, 13 november, 2015 - 07:46

20151113_Mantelzorg_DvdMZ-2.jpg

MANTELZORG -  Spontaan een middagje eropuit. Het lijkt zo gewoon, maar voor veel mantelzorgers is het niet zo eenvoudig. Zij zorgen namelijk langdurig en intensief voor een naaste. De gemeente Veendam telt zo’n 5000 mantelzorgers. Op dinsdag 10 november werden, tijdens de landelijke Dag van de Mantelzorg, 28 van hen in Veendam met applaus ontvangen op het Raadhuisplein.

Na een uitstapje, aangeboden door welzijnsorganisatie Compaen, stonden wethouder Jaap Velema, gemeenteraadsleden en medewerkers van welzijnsorganisatie Compaen klaar om de mantelzorgers toe te juichen. De 28 mantelzorgers hadden zich bij Compaen aangemeld voor het middagje uit, dat Compaen organiseerde om de mantelzorgers wat ontspanning te bieden.  

Bent u mantelzorger, of kent u iemand die intensief voor een naaste zorgt? Loop dan eens binnen bij het Steunpunt Mantelzorg van Compaen. U kunt bij ons terecht voor advies, ondersteuning en ook gewoon een luisterend oor. Meer informatie vindt u op www.compaenveendam.nl. Bellen kan natuurlijk ook, op (0598) 698 119.