Overslaan en naar de inhoud gaan

Sint Maarten kraampje met missie blije kindergezichtjes

Door Henk Drenth op donderdag, 12 november, 2015 - 10:28

IMG_8454.jpg

TOPPERS - Petra Erents en Rianne Pomp hadden met Sint Maarten weer een kraampje staan met broodjes knakworst en warme chocolademelk. Op een bankje konden de kinderen even lekker pauzeren. Groepjes kinderen met hun begeleiders gingen zo gezellig even met elkaar buurten. Naast de verlichte lampions droegen ook de spotjes bij aan de warme sfeer op de kille avond. Ze waren ook heel blij dat het droog was gebleven.

IMG_8465.jpg

Petra en Rianne stonden er voor het tweede jaar, en het is al een begrip in de buurt geworden. Het is ook als een tamtam door de school gegaan. Op een gegeven moment zijn er zo’n 35 tot 40 kinderen geteld, en er kwam nog meer toeloop.  De beiden vriendinnen hebben veel leuke reacties gekregen. Ze doen het voor de blije kindergezichtjes. Ook waarderen ze het dat Albert Heijn weer alles heeft gesponsord.

IMG_8471.jpg

De 3 jarige Lennon was met zijn moeder aan het Sint Maarten lopen. Hij is al een echte auto-expert, en kent elk merk. Lennon heeft het geleerd door aan papa en mama te vragen. En bij elke auto die hij nog niet kent vraagt hij van welk merk het is. Zijn vader is vrachtwagenchauffeur, en uiteraard kent hij ook al veel merken van de vrachtwagens. Zelf heeft hij een wagenpark in het klein. Maar wel de natuurgetrouwe modellen. Want die rijden ook in het echt.

IMG_8458.jpg

De Citroën Cactus van pappa en mama leerde hij als eerste kennen. En daarna de Renault Captur van opa en oma. De Captur vindt hij de allermooiste.  Nu hij de merken kent wil hij sinds kort ook weten welke modellen het zijn. Als papa en mama het niet weten wordt hij een beetje boos. Jullie kunnen het toch lezen, zegt hij dan.