Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen De Viermaster en burgemeester Swierstra
ontbijten samen tijdens Nationaal Schoolontbijt

Door Eindredactie op dinsdag, 10 november, 2015 - 08:39

ONTBIJT - Deze week is de week van Het Nationaal Schoolontbijt. Burgemeester Sipke Swierstra ontbijt, samen met wethouders Jaap Velema en Bert Wierenga, op woensdag 11 november 2015 met vierentwintig leerlingen van OBS De Viermaster. Om 8.30 uur schuift iedereen aan in de raadzaal van het gemeentehuis in Veendam.

Week van het Nationaal Schoolontbijt
Het burgemeestersontbijt maakt deel uit van de week van Het Nationaal Schoolontbijt. Tijdens deze week ontbijten ruim 500.000 kinderen samen op zo’n 2.600 basisscholen. Burgemeester Sipke Swierstra heeft dit jaar leerlingen van OBS De Viermaster uitgenodigd om te komen ontbijten. Op deze manier geven ze allemaal het goede voorbeeld dat gezond ontbijten belangrijk is.

Donatie
Burgemeester Sipke Swierstra betaalt namens de gemeente Veendam symbolisch voor het ontbijt dat de kinderen meebrengen met een donatie aan de LINDA.foundation. Elk jaar kiest “Het Nationaal Schoolontbijt” een goed doel dat kinderen helpt. Dit jaar is dat de LINDA.foundation, omdat die jaarlijks meer dan 2.000 Nederlandse gezinnen met kinderen die in armoede leven een onvergetelijke decembermaand bezorgt.

Ontbijt
Het ontbijt voor de leerlingen bestaat uit tarwebolletjes, krentenbollen, volkorenbrood, halvarine, fruitstroop, smeerkaas, jam, 30+ kaas, halfvolle melk, fruit en groente. Voor de kinderen met een glutenovergevoeligheid zitten er glutenvrije crackers in het pakket. In de ontbijtdoos vinden de kinderen ook vrolijke placemats en folders met ontbijttips voor hun ouders.