Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam massaal op de skilatten

Door op maandag, 9 november, 2015 - 19:51

_MG_7808.jpg

Tekst Jacob Kuipers

OPEN DAG - Trainer Jeroen Tump: “Als je drie keer 10 minuten op de baan staat, dat is ongeveer een afstand, als je een dagje in de dierentuin loopt”. Afgelopen zaterdag was er een druk bezochte open dag waar uw verslaggever ook is langs geweest.

Trainer Jeroen Tump van skischool Veenpoort: “Ik doe dit werk meerdere dagen in de week. Alleen hier in Veendam. De skischool in het bowlingcentrum heeft dezelfde eigenaar. Eigenaar Harke van De Veenpoort is ook eigenaar van de skischool. Vier á vijf weken geleden ben ik hier voor het eerst geweest. Een vriend van mij was skileraar in Harkstede, waar we samen les gaven. En toen zijn we in contact gekomen met Harke en die heeft toen ons gevraagd of we les wilden geven”. En dat wilde het tweetal maar al te graag.

Tump: “Tijdens de open dag hebben de mensen de kans om te lessen kennis te maken. Om even de baan uit te proberen. Of ze eerder op ski's gestaan hebben en of ze het leuk vinden. En als ze denken, het lijkt me wel wat, dan kunnen ze een paar lessen boeken. En kunnen tegen een korting les krijgen. Tussendoor waren er demonstraties skiën, hoe het ook kan. Een indoorbaan is best moeilijk, als je op een baan opereert is het allemaal voorzichtig”.  “Nou, ik doe niet mee hoor, ben al blij dat ik op de benen blijf”, zegt de verslaggever.

_MG_7819.jpg

Verder wil Jeroen nog iets vertellen over de lessen en wat ze op de open dag doen en wat de skischool precies inhoud. “Iemand die 10 keer op de baan staat die legt heel veel afstand af. Als je drie keer 10 minuten op dat baan staat, dat is ongeveer een afstand, als je een dagje in de dierentuin loopt”.  Zijn er nog meer speciale dingen, waar ik niet aan denk? “Als jij op de latten staat merk je dat je techniek prima is, maar je techniek begint in der loop der jaren af te nemen. En een indoorbaan is heel corrigerend. De indoorbaan voelt foutjes aan die jezelf maakt. Daardoor word je verplicht om technisch goed te skiën. Dan heb je het vele malen makkelijker. En dan heb je het voordeel van een indoorbaan”.