Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerstroute Kiel-Windeweer

Door op maandag, 9 november, 2015 - 08:19

20151109_Kiel-Windeweer_6.jpg

KIEL-WINDEWEER - De traditionele en gezellige kerstroute in het mooie Kiel-Windeweer is jaren geleden ooit klein begonnen maar is inmiddels uitgegroeid tot een schitterende kerstroute. Een 2-daagse toeristische trekpleister in december die jaarlijks door bezoekers van heinde en verre wordt bezocht.

Wat maakt de kerstroute speciaal
Kiel-Windeweer, een veenkoloniaal lintdorp met in de gehele lengte ervan het Kieldiep . Het diep, met haar prachtige draaibruggetjes, verbindt bewoners met elkaar. Zomers is er waterpret, wordt er met bootjes gevaren of wordt er gezwommen en ’s winters is er ouderwets ijspret. Jong en oud vindt elkaar bij het Kieldiep.

De kerstroute, georganiseerd door Stichting ’t Woldhuus in nauwe samenwerking met de ondernemers en hobbyisten in het dorp,  speelt zich af aan weerskanten van het Kieldiep. De bijzondere locaties waar activiteiten zijn, maken de kerstroute speciaal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een prachtige winkel,  een boerenschuur, een oude garage, speciaal  ingerichte tuinen of tenten en al deze locaties zijn omgetoverd in een gezellige kerstsfeer.  Een kijkje waard!

20151109_Kiel-Windeweer_5.jpg

Wat is er te doen
Tijdens de kerstroute kunt u uitgebreid winkelen en uw hart ophalen aan bijvoorbeeld  mooie (kerst)decoraties, meubelen, sieraden, handgemaakte cadeauartikelen, kunst, brocante, kleding en nog veel meer. En natuurlijk zijn er ook veel  overheerlijke lekkernijen te koop.

Geniet u liever van wat meer rust? In dat geval kunt u bij de diverse gelegenheden neerstrijken voor een kopje koffie met gebak, naar de live muziek luisteren of ergens een hapje eten.

Wanneer
De kerstroute wordt gehouden op zaterdag 12 en zondag 13 december aanstaande van 10.00 – 17.00 uur.  U herkent de kerstlocaties aan de rode vlag met ster en de houten kerstboom!

Verdere informatie
Voor een compleet overzicht van de deelnemers van de kerstroute verwijzen wij u graag naar onze website www.woldhuus.kiel-windeweer.nl

20151109_Kiel-Windeweer_2.jpg