Overslaan en naar de inhoud gaan

Vereniging Vrienden van de Heemtuin is weer
tot leven gewekt

Door Eindredactie op woensdag, 4 november, 2015 - 07:34

MUNTENDAM - De Vereniging Vrienden van de Heemtuin is weer tot leven gewekt! De vereniging heeft een tijdje op non-actief gestaan vanwege onduidelijkheid over de toekomst van de Heemtuin. Die onduidelijkheid is weggenomen met de overgang van de beheerstaken naar het reïntegratiebedrijf Werkpro. Er is een deels nieuw bestuur van de vereniging: de bestuursleden Gré Kouwenhoven (Hoogezand) en Roel Pekelder (Muntendam) kennen het klappen van de zweep; en de nieuwe bestuurders zijn Klaas Steenbergen (’t Waar, voorzitter), Hannelore Börger (Kolham, penningmeester) en Adri Akkerman (Veendam, secretaris). De doelstellingen blijven het realiseren van natuurbehoud, natuureducatie en kleinschalige natuurrecreatie op de heemtuin.

Het dagelijks bestuur overlegt regelmatig met Werkpro om zaken op elkaar af te stemmen. Er is goede samenwerking; de website van de Vrienden wordt ondergebracht onder die van www.heemtuinmuntendam.nl bijvoorbeeld. De activiteitencommissie draait weer onder leiding van Gré; de eerste activiteiten in de Heemtuin zijn alweer achter de rug: een Bomenwandeling en een Paddenstoelenwandeling. Beide werden goed bezocht en leverden direct al nieuwe Vrienden op. Vrienden van de Heemtuin mogen trouwens gratis deelnemen aan excursies en andere activiteiten. Ook ons blad Heemtuinnieuws gaan we nieuw leven inblazen.

We presenteren onszelf op de komende markten op de Heemtuin: de Streekmarkt (15 nov) en de Kerstmarkt (13 dec).  Wordt u ook Vriend van de vereniging? Kom dan naar die markten, of geef u op via vriendenvandeheemtuin@gmail.com. U zou ons daarmee geweldig steunen! Het lidmaatschapsgeld is gelijk gebleven: 9 €, en 12,50 € voor een gezin per kalenderjaar. Wij hebben grote behoefte aan de mailadressen van de bestaande leden! Bent u al lid, geef dan alstublieft uw mailadres door via bovenstaand adres!