Overslaan en naar de inhoud gaan

Intocht Sinterklaas in Wildervank
op zaterdag 21 november

Door Eindredactie op maandag, 16 november, 2015 - 07:55

IMG_6821.JPG

WILDERVANK - Omstreeks 13.00 uur komen de Sint en zijn pieten aan bij Watersportbedrijf Vertrouwen aan de Bareveldkade. Zij nemen plaats op zijn boot De Lange Jan en varen dan door de sluis van Bareveld richting het Oosterdiep langs de Bareveldstraat, J.Kammingasstraat, Raadhuisstraat en de Poststraat.

De boot zal omstreeks 14.00 uur aankomen en aanmeren aan de Postkade naast de Plantsoenbrug.

Vervolgens zal de stoet zich begeven naar de muziekkoepel aan de Plantsoenlaan / Rozenlaan waar de Sint zal plaatsnemen in de muziekkoepel en welkom worden geheten door o.a. de voorzitter van de Ondernemersvereniging Wildervank.

Vanaf 13.30 uur zal een groepje dans/springpieten een optreden verzorgen op het podium van de muziekkoepel. Er zullen tussendoor nog dans- en springdemonstraties worden gehouden door de danspieten. De kinderen krijgen ruimschoots de gelegenheid Sinterklaas persoonlijk een hand te geven.

Omstreeks 15.00 uur zullen de kinderen, ouders en grootouders door de Sint worden uitgenodigd mee te gaan naar het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum waar een groot Sinterklaasfeest wordt gehouden compleet met optredens van Zwarte Pieten en een pietendisco.

De kinderen worden in de gelegenheid gesteld persoonlijk met de Sint in contact te komen.

Tijdens het feest worden de kinderen voorzien van een drankje en na afloop krijgen ze nog een traktatie alsmede een surprise bij de uitgang van de Sint mee naar huis.

Omstreeks 16.30 uur zal het Sinterklaasfeest worden  afgesloten.