Toch gerechtigheid voor Wildervank (zat) in duel
tegen Wagenborger Boys

Door op zondag, 1 november, 2015 - 21:12

IMG_1976[1].JPG

VOETBAL - Wildervank (zat)-Wagenborger Boys hadden 12 minuten nodig om elkaar te leren kennen. Maar daarna kwam er leven in de brouwerij. Na een half uur spelen kwamen de Boys op een 1-0 voorsprong en dat werd ook de ruststand. Het spelbeeld voorspelde dus weinig goeds voor de thuisclub. Maar in de tweede part kantelde het wedstrijdverloop, al was dat in de eerste minuten niet te zien. Na 32 minuten spelen kwamen de Woortmanslaanbespelers op een 1-0 achterstand. Maar na 40 minuten voetballen kwam er toch gerechtigheid voor de roodhemden, toen het op gelijke hoogte kwam met De Boys: 1-1. En dat werd ook de eindstand.

Wildervank speelde de thuisbeurt tegen Wagenborger Boys met rouwbanden. Omdat afgelopen week een lid van de club overleed. De eerste minuten stond in het teken van een soort kennismaking tussen beide ploegen. Tot vervelens toe schoven ze de bal naar elkaar toe zonder dat een tegenstander aanstalte maakte om het te ontregelen.  De eerste wapenfeit waar de toeschouwers voor warm liepen was een schot van De Boys-speler Wesley Sannes, die rakelings langs de paal suisde. De toon was dus gezet voor de bezoekers. En Wildervank kwam goed weg in deze openingsfase.

De formatie van oefenmeester Dontje stelde daarna orde op zaken. Een vrije trap van Ruben Norder   werd een prooi voor Maikel van Vliet maar zijn inzet belandde in de handen van doelman Levinga van De Boys. De bezoekers reageerden direct. Na vier minuten was er eindelijk een beetje 'vuurwerk' te zien. Boys-speler Roy Poker liet een verradelijk schot zien maar doelman Van der Wiel van Wildervank was uit het goede 'keepershout' gesneden. Vervolgens was het Boy's speler Sebens  die een 'vlammend' schot los liet en als een 'granaat' belandde de 'knikker' tegen de touwen: 0-1.

Wildervank was dus aan zet om de stand een ander aanzien te geven. Maar De gasten hadden het initiatief genomen en  de Woortmanslaan bespelers moesten alle zeilen bijzetten om onheil te voorkomen. Wildervank speler Dennis Nagel begreep dat als eerste. Hij kneep er stiekem tussenuit en zette Ruben Norder aan het werk. Maar zijn schot suisde net langs de paal. Wagenborger Boys kwam dus goed weg. Na de thee ging Wildervank als een 'speer' van start, maar deze dadendrang sneed 'geen hout'. Daarna haperde de 'motor' Wildervank en de Boys konden in deze periode gemakkelijk stand houden.

En de tijd ging een rol spelen bij Wildervank. Met nog een kwartier te spelen liet Wildervank de tanden zien. En dat deden ze op afroep. Een combinatie tussen Stefan Wijngaard en Dennis Nagel was het gevolg en laatst genoemde zette de 1-1 op het bord. Maar tien minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter Reinders wilde Wildervank nog iets laten zien want de 'slagroom' moest op de 'taart'.

Er volgde een sublieme aanval en dat werd ingeluid door Frank Looijenga en Evert van de Wiel. Maar 'helaas pindakaas', de feestvreugde ging niet door. En in de stand kwam geen verandering meer.