Overslaan en naar de inhoud gaan

V.A.S. is een leuke groep mensen, waar gezelligheid
en sociaal contact voorop staat

Door Eindredactie op zaterdag, 31 oktober, 2015 - 09:21

IMG_1943[1]_0.JPG

ACTIEF - De in 1978 opgerichte Vereniging Aangepast Sporten (V.A.S.) bestaat uit mensen met een lichamelijke en / of zintuiglijke beperking. En voor hartpatienten met een chronische aandoening. Deze groep mensen hebben 30 jaar in de Wildervanckhal gesport. Maar sinds de zomervakantie sport de V.A.S. in de Sorghvliethal. En de 'waterratten' sporten in suptropisch bad Tropiqua. En dat allemaal in Veendam. De V.A.S. heeft een ledental van 110. Als je een ongeluk krijgt kun je bij de VAS revalideren. Maar dat kan alleen op doktersadvies.

Elke donderdagavond is de Sorghvliethal het strijdtoneel, waar hartpatienten, diabetici, mensen met rugklachten, astma en mensen die hun conditie willen opbouwen na chemokuren, revalideren. Er wordt les gegeven door een gediplomeerde oefenmeester en er is altijd een EHBO'er aanwezig. Het is een leuke groep mensen waar gezelligheid en sociaal contact voorop staat. De aanvangstijden zijn 19.00 tot 20.00 uur. De training begint met een warming-up, daarna kan gekozen worden voor onder meer zaalvoetbal, hockey, basketbal en volleybal. Aan het eind van de training is er nog een cooling-down.

Tegenover mij staat Harrie Klunder en in vroegere tijden heb ik nog samen met Harrie gevoetbald bij Veendam 1894. Harrie zit sinds 2003 bij de VAS. De meeste mensen die actief zijn in de Sorghvliethal zijn hartpatient. En de trainer is Mans Siegers uit Oude Pekela. Harrie: “Omdat hij ziek is traint Claudia ons. Het zijn allemaal gediplomeerde trainers.

De V.A.S. staat voor: zwemsport, rolstoelgebruikers, zaalsport voor (ex)- hartpatienten, deskundige begeleiding, ontspanning/samenspelen, sociale contacten, gezelligheid en conditietraining.

Hebt u belangstelling, kom dan kijken of meld u aan via onze website vasveendam@hotmail.com.