Overslaan en naar de inhoud gaan

Privé optreden Algemeen Veendammer Mannenkoor
voor genodigden

Door Henk Drenth op donderdag, 29 oktober, 2015 - 19:59

IMG_7533.JPG

ZINGEND ONTSPANNEN - Het Algemeen Mannenkoor (AVM) is een klein koor, dat zich gespecialiseerd heeft in het zingen van mooie liederen in het prachtige Groninger dialect (taal zoals de Groninger zelf zegt). De koorleden zijn goed geschoolde zangers die met veel plezier zich inzetten voor de diverse optredens. De optredens worden bijna altijd op de repetitieavond (woensdag) gehouden, waardoor er maar zelden extra tijd aan het koor in de weekenden hoeft te worden worden besteed. Behalve natuurlijk elke dag 3 uur repeteren, zoals de dirigent Aukje Broekema-Poortman wenst (dit met een knipoog).

IMG_7507.JPG

Het mannenkoor is ooit begonnen als bedrijfs koor bij Marko in Veendam, en bestaat inmiddels 40 jaar.

Afgelopen woensdagavond 29 oktober gaf het koor een privé optreden voor familie en genodigden, waarvan wij een verslag mochten maken met een kleine compilatie.

IMG_7531.JPG

Veel van de leden werkten bij Marko in Veendam en hebben een tijdlang gezongen als de Markonisten. In 1974 ging het koor verder als de AVM, zodat ook niet-werknemers van Marko mee konden zingen.

Inmiddels staat het koor onder begeleiding van hun 3e dirigent. Aukje Broekema-Poortman (bege-)leidt nu al ruim 35 jaar het koor.

IMG_7523.JPG

Veel muziek ontstaat door de inbreng van de leden. Ook zijn er bekende nummers uit het Engels, en zelfs uit het Tsjechisch en het Russisch vertaald. Een uniek koor dus met een hele sterke sociale betrokkenheid, zowel onderling als naar hun publiek.

De woensdagavond is dus hun repetitieavond, met aanvang vanaf 19:30 uur in de Dukdalf aan de Reede in Veendam. Dan wordt er hard gewerkt, is er veel plezier en daarbij ontbreken ook de snoepjes niet. Het is een avond die maakt dat iedereen na een drukke dag zich heerlijk kan ontspannen door de inspanning van het zingen.

IMG_7543.JPG

Overigens worden mannen die dit wel eens willen zien en horen uitgenodigd om tijdens de repetities eens binnen te lopen.

Verdere informatie is op hun website (klik hier) te vinden, alsmede de contact adressen.