Overslaan en naar de inhoud gaan

Viering vijfentwintig jarig bestaan
Wijk- en Buurtbeheer Wildervank

Door Henk Drenth op woensdag, 28 oktober, 2015 - 18:26

20151029_Wijk- en Buurtbeheer_IMG_2998_3.jpg

SCHAKEL - Het Wijk- en Buurtbeheer Wildervank bestaat dit jaar 25 jaar. Reden te meer om dit samen met de inwoners te vieren en groots uit te pakken. De speciaal voor dit jubileum gevormde commissie heeft diverse Wildervanster artiesten bereid gevonden, die met zeer uiteenlopende genres het 25 jarig jubileumfeest gaan opluisteren. Ook kinderen komen aan bod door deel te nemen aan de workshop van het jeugdcircus. Het belooft een onvergetelijk weekend te worden.

Al 25 jaar zet het Beheerteam zich in voor een goed woon- en leefklimaat in Wildervank. Er is in de loop der jaren ook het een en ander veranderd. In het verleden ging men samen met de betrokken wethouder en een ambtenaar per fiets naar knelpunten voor het ter plekke bekijken van problemen, en voor het vinden van een oplossing. Tegenwoordig is er een wijkteam met daarin de gemeente, Compaen, Acantus, de Anbo, de politie, het buurthuis Bijleveld, Woellust en de Westerschool. Het is een belangrijke schakel geworden tussen de inwoners, wijk- en buurtzorg, welzijn, sport, woningbouwcorporatie, veiligheid en de gemeente.

Breed
Het Beheerteam heeft nauwe betrokkenheid bij projecten op het gebied van de verkeersveiligheid, en bij de sociale veiligheid zoals met achterpaden verlichting. De betrokkenheid is er ook op het gebied met huurwoningen en bij het groenonderhoud. En dat was er bij projecten als de doorsteek tussen het Oosterdiep en het Westerdiep, het voetpad over de Stationsbrug, de uitbreiding van de wijk Langebosch en de nieuwbouw aan de Beukenlaan. Enkele grote projecten waren de herstructureringen in plan West en plan Oost, het fietspad richting Wildervanksterdallen, en het tot stand komen en opening van de WOP aan de Groen van Prinstererlaan.

Wijk- en Buurtbeheer Wildervank telt 8 vrijwilligers; Henk Biemolt, Gezina Woltjes, Jan Rijks, Willem Oldenziel, Meike Kaspers, Jan Veen, Derk van der Laan en Heleen Goosen. Zij zijn bewoners van Wildervank die de leefbaarheid in de wijk en de dagelijkse zaken behartigen. Het team heeft een brede maatschappelijke betrokkenheid in de wijk. Het Wijk en Buurtbeheer Wildervank maakt ook onderdeel uit van het Wijkteam. In het wijkteam hebben naast de vrijwilligers ook de gemeente, Acantus, Compaen en andere instanties zittingen zorgt er zo voor dat de lijnen kort blijven. Een belangrijke doelstelling is het betrekken van de bewoners met de eigen buurt.  

Muziek in Wijk en Buurtbeheer.jpg

Feestweekend
Op vrijdag 13 en zaterdag 14 november gaat het 25 jarig bestaan van Wijk en Buurtbeheer Wildervank gevierd worden met grotendeels Wildervankster artiesten met een heel uiteenlopend  genre. Vrijdagavond gaat het vanaf 20 uur in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum van start. Met op de planken de Zingende Vrouwen van Nu, Margret Maas en Rieks Folgerts, en Patrick Marel. Op zaterdagmiddag kunnen in Dorpshuis Bijleveld de kinderen vanaf 14.30 deelnemen aan een circusworkshop van Jeugdcircus Santelli. Dit zijn workshops met 3 voorstellingen van het circus. Met onderdelen als acrobatiek, jongleren, balanceren en eenwielfietsen.

Gevarieerd programma
Op de zaterdagavond vult de boerenrockband Mama Maffia uit Wildervank het Cultuurcentrum Margaretha Hardenberg met stevig werk. Met als aanvang 20 uur. Het Dans- en Stemmingsorkest Unique maakt zijn opwachting met een allround variëteit. Hun repertoire is van Nederlandstalig naar Engels en Duits. Maar ook Dance en Reggae is voor de band geen probleem.

Kaarten zijn te koop bij Fysiotherapie Jan Veen, Ciseaux d’Or, De Laatbloeier, en bij de vrijwilligers H. Biemolt, J. Rijks, D. v.d. Laan, W. Oldenziel en H. Hartsema. De kaarten kosten 3 euro per stuk, en zijn tevens goed voor 2 consumpties. Ook zijn er kaarten op de avond zelf verkrijgbaar, maar dan tot ze op zijn. Een feestmagazine met het programma van de festiviteiten wordt huis aan huis verspreid. Met daarin zeer informatieve bijdragen van de diverse samenwerkende instanties.

aanmoedigingsprijs.jpg