Overslaan en naar de inhoud gaan

Zijn jullie al klaar voor de aankomst van Sinterklaas?

Door op maandag, 9 november, 2015 - 11:00

_MG_8879.jpg

Alle kinderen van Veendam, opgelet!

SINTERKLAAS - Kennen jullie de liedjes voor het Sinterklaasfeest nog uit jullie hoofd? Zetten jullie je schoen voor de goedheiligman en zijn pieten?

Op zaterdag 14 november aanstaande is het weer zover. Dan zal Sinterklaas met 200 pieten aankomen in Veendam. De organisatie van de Stichting Sintcentrale heeft weer eventjes contact gehad met de goedheiligman. De grote kindervriend klonk erg ontspannen en hij liet weten dat hij weer veel zin had om alle kinderen te mogen begroeten. Zoals eerder gezegd, neemt hij veel pieten mee zoals de Hoofdpiet, Potloodpiet, Bakpiet en Pietje Tuttebel. De Hoofdpiet heeft alle kinderen in het grote boek staan en hij wil graag verlanglijstjes na de intocht in jullie schoen zien zodat de pieten die eruit kunnen halen om er weer iets leuks of lekkers in te stoppen.

Potloodpiet, Bakpiet en Pietje Tuttebel lieten weten dat er 2 mannen rond het kasteel waren gezien. Ze hadden zwart witte pakjes aan. Of zij boeven waren, is niet bekend.

Bakpiet heeft weer flink zijn best gedaan om pepernoten, schuimpjes en tumtums klaar te maken. Die smaken vast weer verrukkelijk!

Amerigo wordt weer goed verzorgd, Pakjespiet heeft weer alle pakjes op naam klaar gezet, Knutselpiet maakt weer mooie kunstwerkjes van de cadeautjes en wat doet Pietje Tuttebel? Zij is druk bezig met haar lippenstift want ze wil er op haar allerbest uit zien!

Tot slot liet de Sint weten dat hij het erg leuk zou vinden als zijn favoriete lied gezongen wordt als hij aankomt in de haven. Jullie weten vast welk lied dit is: 'Zie ginds komt de stoomboot!'

Hieronder volgt het programma van de aankomst van Sinterklaas en zijn pieten:

  • 12.30 uur
    Mark van den End kondigt de aankomst van Sinterklaas aan.
     
  • 12.45 uur
    Aankomst burgemeester
     
  • 12.50 uur
    Potloodpiet, Bakpiet en Pietje Tuttebel komen aan
     
  • 13.00 uur
    Sinterklaas vaart Veendam binnen
     
  • 13.30 uur
    Sinterklaas maakt zijn route door Veendam
     
  • 14.00 uur
    Show Raadhuisplein met Potloodpiet, Bakpiet en Pietje Tuttebel o.l.v. Mark van den End
     
  • 15.30 uur
    Einde show

Wij hopen jullie allemaal te zien op 14 november aanstaande!