Judoteam Veendam-Hoogezand sterk tijdens
Open Gronings Teamkampioen

Door Willem van der Werf op zondag, 25 oktober, 2015 - 20:02

JUDO -  Vorig weekend vond in Nieuwe Pekela een groot judo-evenement plaats. Op de zaterdag werd hier een groot opstaptoernooi georganiseerd voor de beginnende wedstrijdjudoka terwijl op zondag het Open Gronings Teamkampioenschap op het programma stond. Het Veendammer judoteam beleefde een uitstekend weekend en wist op beide toernooien prijzen te veroveren.

Op het teamkampioenschap wist het jongensteam de titel voor zich op te eisen. In een zeer spannende finale werd een sterk team uit Polen met 3-2 verslagen en daarmee behaalden de jonge judoka's voor de 3e keer op rij de titel op dit kampioenschap.

Een tweede plaats werd behaald door het meisjesteam -18 jaar. Zij verloren alleen de finalewedstrijd van team A7 uit Friesland.

Derde plaatsen waren er ook nog eens voor het meisjesteam -15 jaar en het mixteam bij de senioren. De dames -15 wonnen om de derde plaats van Judoschool Oost Groningen. De senioren wisten te winnen van het Duitse team Akenburg.

Naast de prijzen voor de teams wisten de beginnende wedstrijdjudoka's ook nog individueel te scoren op het opstaptoernooi. Maar liefst 11 prijzen werden behaald. Erg knap eerste werd judoka Ralph Kremer. Tweede prijzen waren voor Bouke Jansen, Tim Lubben, Nick ter Brugge, Loes Vaatstra en Yannick Brummer. Derde werden Eva Rijff, Jan Arie Onrust, Marit Oldenburger, Ruben Doedens en Jonas Langelaar.