Overslaan en naar de inhoud gaan

Bibliotheek Oude Pekela start verkiezingscampagne
met kortste filmpremière ooit

Door Willem van der Werf op vrijdag, 23 oktober, 2015 - 13:21

OUDE PEKELA - De verkiezingscampagne voor de Beste Bibliotheek van Nederland gaat op 2 november a.s. van start met de première van de promotiefilm over Bibliotheek Oude Pekela. Vanaf dat moment kan het publiek haar stem uitbrengen op de Beste Bibliotheek 2015. Bibliotheek Oude Pekela is als enige noordelijke Bibliotheek genomineerd voor deze landelijke prijs.

Verkiezing Beste Bibliotheek
Bibliotheek Oude Pekela is een van de zes genomineerde bibliotheken die kans maakt verkozen te worden tot de Beste Bibliotheek van Nederland 2015. Daarbij gaat het niet om het mooiste gebouw maar om welke bibliotheekvestiging het best functioneert en het meest wordt gewaardeerd. Dit jaar telt de stem van het publiek voor het eerst even zwaar als dat van de vakjury.
Wat de jury heeft overtuigd in de voordracht van Oude Pekela is het feit dat de Bibliotheek zich in het hart van de samenleving heeft gepositioneerd. De ontmoetingsfunctie krijgt fraai gestalte en de samenwerking met andere partners, waaronder scholen, zorgt voor meerwaarde. Daarnaast vond de jury de bovengemiddelde inzet voor het wegwerken van laaggeletterdheid een pluspunt en extra argument om Bibliotheek Oude Pekela te nomineren.

Feestelijke première
De première van de promotiefilm is op maandag 2 november a.s. om 16:30 uur in Bibliotheek Oude Pekela. Iedereen is van harte welkom op dit premièrefeest, waar onder andere de bekende Groningse zanger Erwin de Vries en schrijver Herman Sandman zullen optreden. Aanmelden kan via de website van de Groningse bibliotheken www.biblionetgroningen.nl/filmpremiere.

Publiek stemt
Dit jaar wordt voor het eerst het oordeel van het publiek meegewogen. Van 2 tot en met 26 november kan iedereen een stem uitbrengen op Bibliotheek Oude Pekela als Beste Bibliotheek 2015. Stemmen kan via www.stempekela.nl of via de site van de Groningse bibliotheken. Direct na de filmpremière op 2 november wordt in Bibliotheek Oude Pekela de eerste officiële stem uitgebracht.

Nederland Leest
In november start ook de landelijke leespromotiecampagne Nederland Leest. Als dank voor hun lidmaatschap ontvangen bibliotheekleden in november een cadeau, de Nederland Leest-geschenkbundel. Dat is een uniek boek vol (zeer) korte verhalen. En bij een cadeau hoort een visite. De bibliotheken organiseren daarom Zeer Korte Visites waarbij een bekende schrijver op bezoek komt in de Bibliotheek. In Oude Pekela is een dergelijke visite onderdeel van de feestelijkheden rond de kortste filmpremière ooit. Zie ook www.biblionetgroningen.nl/nederlandleest.

Organisatie
De Beste Bibliotheekverkiezing is een initiatief van Bibliotheekblad, het vakblad voor de bibliotheekbranche. Door middel van de verkiezing Beste Bibliotheek wil zij laten zien dat ons land beschikt over aantrekkelijke, kwalitatief hoogwaardige, vernieuwende bibliotheken die het waard zijn om in stand te houden.