Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting ingang en parkeerterrein
Sportpark Wildervank

Door Willem van der Werf op woensdag, 21 oktober, 2015 - 09:46

20151021_VV_Wildervank_Ingang.jpg
WILDERVANK  - Vanuit het oogpunt veiligheid gaat de gemeente Veendam binnenkort starten met de herinrichting van de ingang van Sportpark Wildervank . Wat gaat er op hoofdlijnen gebeuren en wat zien jullie op de tekening?

  • Vooraan de huidige ingang, waar momenteel iedereen met auto's, fietsers en voetgangers het Sportpark opgaat, komt een neerklapbare paal te staan. Hier mogen na de aanpassing alleen nog fietsers en voetgangers het Sportpark op. Daarnaast krijgt slechts een klein aantal leveranciers en sportpark bewoners een sleutel van de neerklapbare paal, i.v.m. bevoorrading van de accommodaties en het vervoer van grote hoeveelheden materialen. Deze strook is op de tekening aan de linkerzijde in het geel aangegeven.
     
  • Er komt een extra ingang halverwege het parkeerterrein, waar auto's het Sportpark op kunnen. Hiermee worden de voetgangers en fietsers in het vervolg gescheiden van het autoverkeer, wat een veiligere situatie met zich meebrengt.
     
  • Om de veiligheid verder te vergroten, wordt het parkeerterrein naar achteren toe verder uitgebreid met 20 extra parkeerplaatsen richting de tennisvereniging, omdat we momenteel te kampen hebben met een ernstig tekort aan parkeerplaatsen. De huidige coniferenhaag zal worden weggehaald en de tennisvereniging krijgt een nieuw hek om hun terrein af te sluiten. Het parkeerterrein zal qua uitstraling aansluiten op het huidige parkeerterrein. Tevens komt er achterin extra verlichting om het nieuwe gedeelte te verlichten.
     
  • De 2 inhammen richting de huidige parkeerplaatsen worden definitief afgesloten met permanente palen. Auto's kunnen dan ook niet van de parkeerplaats terecht komen in de zone voor fietsers en voetgangers.

De nieuwe situatie kan op details straks nog ietwat verschillen van de werkelijkheid, omdat het nog gaat om werktekeningen. Maar het geeft jullie in elk geval een eerste indruk van de plannen die al snel ten uitvoer zullen worden gebracht. De gemeente Veendam heeft de klus inmiddels aanbesteed, waarna ze verwachten snel met de klus te zullen starten. Als de omstandigheden meezitten, dan hopen ze de klus voor 31 december van dit jaar al af te ronden. Tijdens de werkzaamheden zal men proberen om de overlast zoveel mogelijk te beperken.