Overslaan en naar de inhoud gaan

vv Wildervank keeper Owen van Dijk naar
voetbalschool FC Groningen

Door op donderdag, 15 oktober, 2015 - 07:30

20151013_Owen van Dijk foto.jpg

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - De belangrijkste pijlers van een voetbalelftal is de doelman. Want als de keeper een fout maakt dan is het meestal raak. Maar neemt een speler de verkeerde 'weg' dan kan hij onderweg nog iets bedenken en de goede afslag nemen. Meestal kiest de jeugd er dan voor om als veldspeler te fungeren. Want dan kan hij of zij onderweg nog iets 'repareren' als onverrichte zake. Als er iets mis gaat. Maakt de doelman een fout dan is het raak en de veldspeler krijgt nog kansen om het te herstellen.

Maar Owen van Dijk trok de 'stoute schoenen' aan en wilde doelman worden. En keepers zijn 'einzelgangers'. Ze horen bij het elftal, maar eigenlijk zijn ze in zichzelf gekeerd. Ze trainen wel met de selectie mee, maar in veel gevallen hebben ze een keeperstrainer, die hun de fijnste kneepjes van het vak leert. Ze willen altijd beter worden en zijn dus nooit tevreden.

Daarom is  doelman Owen van Dijk van vv Wildervank uitgenodigd door FC Groningen om als 2e jaars keeper deel uit te maken van de voetbalschool. Daaruit wordt voor volgend seizoen het jongste team van FC Groningen samengesteld.

Dat is natuurlijk een felicitatie meer dan waard.