Overslaan en naar de inhoud gaan

Alzheimer Cafe Veendam over: Leven met dementie,
wat zijn de ervarngen van deskundigen?

Door Eindredactie op dinsdag, 13 oktober, 2015 - 18:05

ALZHEIMER - Op woensdag 21 oktober is er weer een Alzheimer Café in het AG Wildervanck aan het Borgerspark 2 in Veendam. Thema dit keer: Leven met dementie, <br> wat zijn de ervarngen van deskundigen?   

Onze gasten van de avond zijn: Fijanne Strijkert, neuropsycholoog / psycholoog Universitair Centrum Ouderengeneeskunde (UCO) en Mieke Boelens, verpleegkundig consulent & verplegingswetenschapper. Zij zullen informatie geven over het vroege stadium van dementie, de diagnostiek en de begeleiding hierin. Naast geheugenproblematiek zijn er ook andere problemen. Welke zijn dat en waar moet je op letten, hoe kun je mensen met dementie en hun naasten hierin begeleiden en hoe ga je hier mee om? Op deze vragen geven Mieke Boelens en Fijanne Strijkert antwoordt.  

Gesprekleider van de avond is: Petra Bergsma, Casemanager MDDT Het Geheugenteam, Zorggroep Meander

Iedereen die betrokken is of iets vragen wil is van harte welkom.  Vanaf 19.00 staat de zaal open.
Om 19.30 uur gaan we van start en duurt tot plusminus 21.00 uur. 

Het Alzheimer Café Veendam is een initiatief van Alzheimer Nederland i.s.m. Zorggroep Meander, Zorggroep Groningen (AGW) en Welzijnsorganisatie Compaen.

Voor eventueel vervoer kunt u bellen met Anneke Ritzema (Zorggroep Meander 0598-686868) of Trijnie Oosterhuis van het AGW (0598-696750) beiden te Veendam. Graag wel een paar dagen van te voren!

Voor vragen over mantelzorgondersteuning? Neem gerust contact op met Sjeni Mustafa, Compaen, tel. 0598-698119.