Wildervank (zon) kwam met de schrik vrij

Door op maandag, 12 oktober, 2015 - 16:33

IMG_1923[1].JPG

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - Na afloop van de wedstrijd Velocitas 1897-Wildervank (zon) zongen de spelers van Wildervank luidkeels 'Hoera, tettere' op de terugreis. De ploeg van oefenmeester Jaap Veldhuis weerde zich kranig tegen de koploper uit klasse 3C. Met nog een kwartier te spelen moest Wildervank verder met 10 spelers. Wildervanker Stefan Zuidema werd met een rode kaart (twee keer geel) van het strijdtoneel gestuurd door scheidsrechter Jager. Maar in de stand kwam geen verandering meer, het bleef 1-1. En daar konden beide ploegen wel mee leven. Door dit gelijkspel staat Wildervank in klasse 3C op een gedeelde tweede plaats samen met Forward en Veendam 1894. Koploper blijft dus Velocitas 1897.

Oefenmeester Jaap Veldhuis van Wildervank vond het een rommelige wedstrijd. “Verdedigend stond het goed bij ons. We probeerden te voetballen en in de omschakeling kregen we goede kansen. Ik denk dat er vandaag weer een team stond die voor mekaar gevochten hebben. Zeker met 10 man. Uiteindelijk moet je tevreden zijn met een punt. Bij de eerste goal zat doelman Bakker er misschien niet zo goed bij, maar later heeft hij het snel opgepakt. Die jongen heeft de tweede helft hartstikke goed gekeept. Uiteindelijk moeten we tevreden zijn met een punt”. Velocitas deelde als eerste een plaagstootje uit. Het was Arjan Kamminga die maatje Sam Wormmeester aan het werk zette maar zijn inzet ging net naast de 'kooi' van doelman Bakker.

IMG_1929[1].JPG

Van deze angst aanjagende daad hielden de Wildervankers niet. Na acht minuten spelen was het dan ook de Wildervanker 'spielmacher' Paul Tuntelder, die bij de tweede paal goed in schoot: 0-1. Maar van deze actie kwam natuurlijk een reactie van de tegenpartij. Doelman Michel Bakker had in eerste instantie een uitmuntende redding in huis. Maar de tweede inzet van Virgil Muller was teveel voor Bakker: 1-1. En dat was na 10 minuten spelen. Wildervanker Youry Vondeling kreeg een goede mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te schieten maar het speeltuig werd een prooi voor doelman Prins van Velocitas.

IMG_1933[1].JPG

Daarna waren het de 'Stadjers' die meer in balbezit waren. Ze bewogen zich handiger over het veld en verspreidden het spel waar nodig was. En dat gebeurde veelal over de flanken. Zonder dat Veldhuis en zijn companen er schade van ondervonden. Wildervanker Zuidema kreeg in de 40ste minuut de gele prent te zien. En Ruud Naarsing werd er uitgelopen door Virgil Muller, maar weer was het doelman Bakker die zich als een 'reddende engel' voor de voeten van een Velocitas-aanvaller gooide. Een paar minuten voor de pauze ging Muller alleen op de Wildervankster doelman af omspeelde hem en haakte hem in het strafschopgebied. Doelman Bakker kreeg de gele kaart. Postema schoot te zacht in, zodat de bal een prooi werd voor de Wildervanker doelman.

In het tweede bedrijf kwamen de Wildervankers fris uit de kleedkamers. Peter Mans begreep dat heel goed en stevende alleen op doelman Prins van Velocitas af. Maar een Velocitas-verdediger achterhaalde de aanvaller. Mans had moeten scoren maar had te weinig snelheid in huis om het lange traject winnend te kunnen af sluiten. In de 55ste minuut kreeg Wildervanker Vondeling de gele kaart. En in de 60ste minuut was het weer Mans die in kansrijke positie mistte. Daarna greep Veldhuis in, hij wisselde Mans en voor hem in de plaats kwam Roland van de Velde.

Met nog een kwartier te spelen kreeg de Wildervanker Zuidema zijn tweede gele kaart wegens praten. En hij werd door de arbiter naar de kleedkamer gezonden. Wildervank moest dus met 10 spelers verder. Even later wisselde Veldhuis Vondeling en hij werd vervangen door Martijn Lieben. Maar in de 80ste minuut was het 'billenknijpen' voor Wildervank. Velo-aanvaller Virgil Muller 'kustte' de paal. En de 'paradepaardjes' van Veldhuis kwamen met de schrik vrij. Maar het bleef 1-1.