Overslaan en naar de inhoud gaan

De Tuinheeren verzorgen lezing en workshop
over goed tuingereedschap

Door Eindredactie op vrijdag, 9 oktober, 2015 - 07:02

GROENE HANDEN - Op dinsdag 20 oktober 2015 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis een lezing + workshop gehouden door De Tuinheeren over “Goed tuingereedschap, hoe dit te onderhouden en met name hoe slijpt men een botte snoeischaar”. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00. Aanvang 19.30 uur.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 150 afdelingen en rond de 40.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 11 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportage’s en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

De Tuinheeren zijn gespecialiseerd in topkwaliteit tuingereedschap. Gereedschap waaraan je kunt voelen en zien dat dit generaties lang mee gaat. Hiervoor is wel goed onderhoud nodig zoals schoonmaken en slijpen. Aan de hand van een grote collectie gereedschappen zullen de Tuinheeren tekst en uitleg geven over het gebruik hiervan en hoe het onderhoud het beste gedaan kan worden. Na de pauze is er een kleine workshop. U kent het vast allemaal wel, snoeischaren in soorten en maten die bij het tuingereedschap in de schuur liggen en niet echt meer gebruikt worden omdat ze bot geworden zijn. Dat is toch zonde. De Tuinheeren gaan ons leren hoe u heel gemakkelijk zelf uw botte snoeischaar kunt slijpen. Iedereen die de lezing bij woont mag dus zijn of haar botte snoeischaar mee nemen om te slijpen. Na afloop van de workshop is er volop gelegenheid om te winkelen en wie weet met zo’n handig slijpsetje of een prachtig nieuw stuk gereedschap naar huis te gaan.