Wildervank (zon) swingt in eigen huis tegen MOVV

Door op dinsdag, 6 oktober, 2015 - 07:15

foto 2.JPG

Reacties naar jacobkuipers@parkstadveendam.nl

VOETBAL - Derde klasser Wildervank (zon) liet zondagmiddag de bal weer rond gaan als vanouds. Het kind van de rekening werd MOVV. De elf van Wildervank-trainer Jaap Veldhuis was in eigen home duidelijk de betere ploeg. En wonnen met 6-2 van de MOVV. Het breekpunt voor Wildervank zat in de eerste helft. Na een half uur spelen mochten de Midwoldenaren een hoekschop nemen en Jordy Blaauw scoorde. Maar de assistent-scheidsrechter van Wildervank vlagde voor buitenspel van Blaauw. En de scheidsrechter keurde de goal af.

De spelers en leiding van de bezoekers waren witheet over de beslissing van de arbiter. Op dat moment was de stand 2-0 voor Wildervank. Na afloop sprak ik even met linesman de heer Puister van Wildervank en hij drukte mij op het hart dat het buitenspel was. Ja, en daar moet je vrede mee hebben aangezien de leiding van MOVV in de dugout zaten. Dus zij konden het niet goed zien, evenals de verslaggever, die naast de dugout stond.

Het eerste kwartier van de wedstrijd ging het spel op en neer. Doelman Bakker van Wildervank maakte in de eerste minuten een onzekere indruk en gaf tot twee keer toe op een makkelijke manier een hoekschop weg. Vervolgens kon het spel van beide ploegen alle kanten op gaan. Maar daar dacht Wildervank-speler Stefan Mulder anders over. Hij kopte het leer door naar maatje Nick Siebring, die keihard in schoot: 1-0.

Vijf minuten later was het weer prijs voor de Woortmanslaan bespelers. Een MOVVér maakte hands in het strafschop gebied en de arbiter honoreerde dit vergrijp met een strafschop. En Paul Tuntelder velde het vonnis: 2-0. Twee minuten later was het 'billenknijpen'voor de thuisclub toen Jordi Blaauw een strafschop mocht nemen, maar het leer 'kuste' de paal. En na 30 minuten spelen dus de afgekeurde goal voor MOVV.

Weer een minuut later was het Wildervanker Marcel Gelderloos die voor 3-0 zorgde. En na 38 minuten was het Wildervank-speler Nick Siebring die een diagonale pass naar uitblinker Ewout Wolf zond en de flankflitser tekende voor 4-0. Na de thee moest Wildervank zich eerst weer even weten te hervinden voordat de 'kanonnen' van oefenmeester Veldhuis weer in stelling kwamen. Wildervanker Vincent van Marle bracht 'flankflitser' Ewout Wolf in werking maar het 'lederen monster' suisde over het 'dak' van de goal.

En als Wildervank niet wil scoren dan is de tegenstander niet te beroerd om het wel te doen. Er volgde een corner en MOVV-speler Wouter Dagena deed dus wat het doen moest. En bracht de stand op 4-1. Twee minuten later was het Vondeling die in het strafschopgebied van MOVV doel trof: 5-1. Maar een minuut later kreeg MOVV een cadeautje van de scheidsrechter. Het leek dus veel op een 'swalbe'. En Wouter Dagena verzilverde dit presentje (pennel) maar al te graag: 5-2.

Wildervank bleef in een hoog tempo spelen. Wildervanker Wolf moest scoren, maar de doelman van MOVV pareerde de bal heel goed. Het werd warempel ook bijna ook nog 5-3, omdat Ruud Naarsing in de fout ging, maar doelman Bakker tikte de bal ternauwernood voor de voeten van een MOVV-aanvaller weg. Het bleef dus 5-2. En in de 65ste minuut was het 'speedy konzales' Wolf die de 6-2 op zijn schoenen had, maar het 'lederen monster' pareerde de doelman van MOVV uitstekend.

Maar dit was uitstel van excecutie. In de 82 ste minuut was het weer die dekselse Wolf die zich 'het vuur uit de sloffen' sprintte en troefde iedereen op snelheid af. En wist ook nog het net te vinden: 6-2.