Nieuws, Fotoalbum

50 jarig bestaan wijk Sorghvliet groots gevierd



_DSC5406.jpg

Tekst Jacob Kuipers

FEEST - fgelopen zaterdag werd de wijk Sorghvliet 50 jaar. En dat werd groots gevierd en de beentjes kwamen 's avonds nog even van de vloer in wijkcentrum Dukdalf in Veendam. Het feest moest 's morgens nog even op gang komen maar in de middaguren was er veel drukte aan de Skagerak in Veendam. Het orkest 'Wakker Worden' zorgde voor de kick-off. Nou wakker worden hoefde het koopjesvolk niet meer want het was lekker druk en de babbels en snabbels waren niet van de lucht.

Vooral clouwn Joepie zorgde voor veel drukte en de kinderen waren niet bij hem weg te slagen. Maar ik zag ook een mevrouw die de 'weg' een beetje kwijt was. Want ze had een hoedje op met de tekst: 'Happy new year'. En er liep een kleurrijke mevrouw met een hoelahoep jurk. Ja, de jaren zestig waren ook weer in beeld.  En een Tiroler orkest zorgde voor een hoog amusementswaarde.

Veel gekleurde feesttentjes passeerden dus de revue. En we kregen ook nog een presentje aangeboden met de tekst: 50 jaar Sorghvliet. Ja 50 jaar geleden bestond deze wijk uit grasland. Ik was toen 12 jaar en woonden aan de Middenweg. En als kleine jongen mocht ik niet over de brug komen. Het was zover en niet verder. En de school aan de Middenweg stond schuin tegenover ons.

Fotoalbum: