Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Veendam begint toptakenonderzoek
www.veendam.nl

Door Eindredactie op vrijdag, 2 oktober, 2015 - 16:37

DIGITAAL - De gemeente Veendam onderzoekt vanaf 2 oktober 2015 waarvoor bezoekers naar www.veendam.nl komen. Het onderzoek bestaat uit een digitale enquête. Door het houden van een onderzoek wordt duidelijk waarvoor de bezoeker naar de gemeentelijke website komt. De gemeente Veendam wil op deze manier de digitale dienstverlening verbeteren.

Wat is een toptakenonderzoek?
Bezoekers willen zo snel mogelijk de informatie vinden op een website. Een uittreksel uit de burgerlijke stand aanvragen, verhuizing doorgeven of de afvalkalender bekijken. Daarom wil de gemeente Veendam haar website inrichten volgens het toptaken-principe. De meest voorkomende taken waarvoor een bezoeker naar de gemeentelijke website komt : de gebruiker zo goed mogelijk helpen de gewenste informatie zo snel mogelijk te vinden.

Het idee achter het toptaken-principe is dat het grootste deel van de bezoeker naar de website komt om een beperkt aantal taken af te ronden. De website wordt zo ingericht dat de populairste taken op een gemeentelijke website overzichtelijk worden weergegeven.

Enquête invullen?
Het onderzoek begint op vrijdag 2 oktober 2015. De enquête start automatisch op wanneer www.veendam.nl wordt bezocht. De bezoeker wordt gevraagd om deel te nemen aan de enquête, door  vijf vragen te beantwoorden. Het invullen hiervan zal ongeveer vijf minuten in beslag nemen.