Overslaan en naar de inhoud gaan

Johan Deiman instructeur in de Wim Hof (Iceman) Methode

Door op vrijdag, 2 oktober, 2015 - 10:03

20151002_© JohanDeiman©FlipSlik (59).jpg

Met het versterken van zowel fysieke als mentale kracht komen tot een betere gezondheid. 

'T WAAR  - Sinds april dit jaar is Johan Deiman (1948) uit Winschoten gecertificeerd instructeur in de Wim Hof Methode (WHM) en geeft hij hierin workshops  in Galerie Waarkunst in ’t Waar.  Begin vorig jaar tijdens een TV uitzending van NTR Academie vertelde Wim Hof over de positieve gezondheidseffecten die met zijn methode bereikt kunnen worden. Toen Wim Hof , de kijker indringend aankijkend, zei: ’Wat ik doe…. moeilijk? Welnee, iedereen kan het!!!’ wist Johan Deiman wat zijn nieuwe doel voor 2014 zou worden. In maart startte hij als oudste deelnemer met het nieuwe instructeurstraject dat ruim een jaar zou duren.  Trainingsweekenden in Beekbergen, theorie- en evaluatiedagen in Amsterdam, dagelijks ademhalingsoefeningen en ongeveer 100 ijsbaden in dit jaar. Uiteindelijk in februari  j.l. een week samen met Wim Hof trainen in de kou in Polen.  Wat vorig jaar nog een utopie leek lukte. Slechts  gekleed in korte broek en bergschoenen, werd  in de vrieskou twee keer een berg beklommen. De eerste keer was het op de top -20 graden.  Verder waren er, in blote bast en op blote voeten, allerlei oefeningen in de sneeuw. Ook was 10 meter  onder ijs zwemmen een leuke uitdaging.  Na een positieve beoordeling van het eindverslag in april was het traject succesvol doorlopen.  Samen met  de andere 50 geslaagden kwam het aantal instructeurs in Nederland en België hiermee op ruim 60.

 Ademhalingstechnieken, Koudetraining en Inzet/concentratie  zijn de 3 pijlers waarop de WHM rust. In 2014 is door het  Radboud UMC wetenschappelijk bewezen dat je via de WHM  bewust in staat bent je autonome zenuwstelsel en dus ook je auto-immuunsysteem, te beïnvloeden. Dit baarde in wetenschapsland wereldwijd behoorlijk opzien. Dit was tot dan theoretisch onmogelijk!  De door Wim Hof getrainde groep heeft bewezen dat het mogelijk is om de ontstekingsreactie te onderdrukken.  Professor Peter Pickkers leider van het onderzoek: ‘Met medicijnen zoals  Prednison zijn we blij met  20% effect. Deze groep had met de door de ademhalingstechniek opgewekte lichaamseigen adrenaline maar liefst 50% effect’.

Naar aanleiding van dit bewijs 2 citaten:
Frits Muskiet, hoogleraar klinische chemie: ‘Hiermee is de vinger gelegd op bijna alle welvaartsziekten’.
Prof. dr. Pierre Capel, biochemicus en immunoloog: ‘Dit is pas het topje van de ijsberg’.

Tijdens het opleidingstraject heeft Deiman meegemaakt dat mede-cursisten met gezondheidsproblemen o.a  COPD, reumatische artritis en chronische hyperventilatie in de loop van het jaar door de beoefening van de WHM (bijna) klachtenvrij werden. In het boek “Koud Kunstje” van Wim Hof en Koen de Jong staan verhalen van mensen die door de WHM opmerkelijke gezondheidsverbeteringen bereikten; o.a. bij de ziekte van Crohn en reumatische artritis.

Johan Deiman benadrukt dat de WHM geen tovermiddel is dat bij iedereen werkt. Er worden op dit moment diverse onderzoeken gedaan of staan op stapel naar  de effecten van de WHM o.a bij auto-immuunziekten en bij pijnbestrijding.

Wel kan al gesteld worden dat de voordelen van goed uitgevoerde ademhalingstechnieken  o.a. zijn:  Meer energie, meer uithoudingsvermogen, betere ontspanning, (vaak) vermindering hoofdpijn en (vaak) vermindering rug- en nekklachten. Voordelen van de koudetraining:  Goed voor de doorbloeding, voor het hart, voor de huid, voor het zelfvertrouwen, voor de stemming en voor het energieniveau. Goed tegen ontstekingen. Tevens goed voor de activatie van bruin vet, dat door het lichaam weer wordt  ingezet om wit vet te verbranden. Dit  geeft de mogelijkheid om op een duurzame manier af te vallen.

De eerstvolgende workshops in ’t Waar zijn op 17 oktober en 31 oktober a.s. Nadere informatie hierover op www.koudekracht.nl. Boekingen gaan via de website van de Wim Hof organisatie: www.innerfire.nl.