Overslaan en naar de inhoud gaan

Beter Wildervank verdiende de winst tegen
Veendam 1894 (zon)

Door op woensdag, 30 september, 2015 - 14:06

IMG_1864.JPG

Reacties naar jacobkuipers@parkstadveendam.nl

VOETBAL - Afgelopen weekeinde stond de Veenkoloniale topper Veendam 1894 (zon) -Wildervank (zon) op het progamma. Veendam wilde natuurlijk in eigen huis maar al te graag winnen van Wildervank. Maar de ploeg van oefenmeester Beek moest na negentig minuten wel erkennen dat de buren deze middag beter waren. Wildervank won met 3-0. Overigens werd de trainer van Veendam door scheidsrechter Teuben van het veld gestuurd. En moest achter de hekken plaats nemen. Omdat een Wildervank-speler voor de dug-out van Veendam een felle charge uitvoerde op een Veendammer. En Beek ging daar in felle bewoordingen tegen in.

Het eerste kwartier tastte beide teams elkaar een beetje af. Wildervank was wel meer in balbezit, maar deed geen pogingen om de 'laatste gordel' van Veendam met vijandelijke acties te bestoken. Hetzelfde geldt voor onze vrienden van Veendam. Na 16 minuten voetballen begon het Wildervank te vervelen want men dacht blijkbaar dat er tegen dit Veendam meer te behalen viel. Vleugelspits Stefan Mulder kreeg een uitstekende kans maar zijn inzet mistte de juiste richting.

IMG_1867.JPG

Dit was uitstel van excecutie. Een voorzet van flankflitzer Ewoud Wolf bereikte maatje Stefan Mulder en zijn schot was doelman Rob Olijve te machtig: 0-1. De toon was gezet en Wildervank gaf direct haar visitekaartje af. Deze afstraffing voor Veendam werd negen minuten later nog erger toen Wildervanker Nick Siebring zijn team op een 2-0 voorsprong zette. Dat was na een half uur spelen. Wildervank was in deze fase de betere ploeg en kreeg veel mogelijkheden om de score te vergroten. De Veendammer doelman Olijve moest een paar keer handelend optreden.

IMG_1869.JPG

De Veendammers kwamen in deze fase 'handen en voeten' te kort om de roodhemden van het 'lijf' te houden. Vooral de kwikzilver achtige vleugels van Wildervank (Wolf en Mulder) waren hun opponenten veelvuldig te snel af. Trainer Beek kon het niet langer aanzien en wisselde Hartsema voor Wevers. Na 40 minuten spel was het Leon Zijlstra, die aan de linkerkant maatje Maikel Geerts in beweging zette. Maar diens inzet werd bijna een goal.

De rust ging in met een 2-0 voorsprong voor Wildervank. Beide ploegen stonden na rust nog koud in het veld of Wildervanker Stefan Zuidema bediende de vrijstaande Mulder maar de goal werd afgekeurt door linesman Brongers van Veendam. Oefenmeester Beek kon het blijkbaar niet langer aanzien en ging wisselen. Kroon kwam binnen de krijtlijnen. En Jeroen Dik werd het slachtoffer en moest daarna lijdzaam toekijken. Toch nam Wildervank weer het voortouw.

Na 57 minuten was het Wildervanker Vincent van Marle die als een 'razende Roeland' maatje Wolf in beweging zette. Als een 'hazewindhond' ging hij er van door en had de 0-3 op zijn schoen. Maar het leer ging van dichtbij hoog over. Een paar minuten later wisselde Wildervank-trainer Veldhuis. Peter Mans moest het strijdperk verlaten en Youry Vondeling moest Wildervank nieuwe inpulsen geven. Veendammer Marc van de Laan kwam binnen de krijtlijnen en Kenny Slagter werd het slachtoffer.

Het spelpeil werd er niet beter op en het leek een beetje een rommelige wedstrijd aan het worden. Wildervank hoefde niet zo meer en Veendam was machteloos om Wildervank nog een 'strobreed' in de weg te leggen. Met nog een kwartier te spelen sloeg 'de vlam in de pan'. Veendammer en voormalig speler van Wildervank Maikel Geerts kon zijn handen in de 75ste minuut niet thuishouden aan Wildervanker Ruud Naarsing. Maar scheidsrechter Teuben had het voorval niet gezien. Alhoewel Geerts zijn excuses later wel maakte. En dat siert hem. De laatste vijf minuten was het nog één keer 'bingo' voor de mannen van trainer Veldhuis. Wildervanker Nick Siebring werd onderuit gehaald door invaller Kroon van Veendam. En Wildervank-regiseur Paul Tuntelder mocht aanleggen bij de 11 meter: 0-3.

Door deze zege staat Wildervank op de 2e plek in de derde klas. En Veendam staat op de 8ste plaats.

De overige voetbaluitslagen

  • Wildervank (zat)-Veendam (zat) 0-3
  • Muntendam-Stadspark SC 0-1
  • DWZ-Wedde 0-4
  • Bareveld-PJC 1-0