Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontspanning voor mantelzorgers tijdens
Mindfulness workshop

Door Eindredactie op maandag, 28 september, 2015 - 17:54

MINDFULNESS - Op 23 september organiseerde Het Steunpunt Mantelzorg Compaen een Mindfulness workshop voor mantelzorgers uit Veendam. De opkomst bij MFC De Meridiaan was groot en de mantelzorgers kijken terug op een zeer geslaagde middag.

Uit onderzoek is gebleken dat mantelzorgers na het volgen van de 8-weekse Mindfulnesstraining meer kwaliteit van leven ervaren en beter bestand zijn tegen stress, meer grip op het leven hebben, makkelijker hulp vragen en anders om kunnen gaan met grenzen. Met Mindfulness voor Mantelzorgers leer je om ook voor jezelf te zorgen. Deze zelfzorg helpt je om er voor de ander te kunnen zijn zonder overbelast te raken, specifieke thema’s voor mantelzorgers komen ook aan bod zoals omgaan met grenzen, hoe om te gaan met stress  en hoe de automatische gedachten werken.

Miranda Bos – van der Veen werd door het Steunpunt Mantelzorg uitgenodigd om de workshop te geven. Ze gaf een korte presentatie over de inhoud van de training en ze deed Mindfulness oefeningen met de mantelzorgers. Met Mindfullness oefeningen leer je alle emoties toe te staan en het hebben van een open milde aandacht voor alles wat zich voordoet in het hier-en-nu. Door je eigen emoties te onderzoeken ben je beter instaat ermee om te gaan.

Voor informatie over mantelzorg kunt u contact opnemen met: Sjeni Mustafa, Steunpunt Mantelzorg Compaen, smustafa@compaenveendam.nl of telefonisch 0598-698119.

Wilt u meer weten over de praktijk van Miranda Bos, kijk dan op haar website: www.mindfulnessvoorjou.nl