Overslaan en naar de inhoud gaan

Ballenjongens en meisjes klaar gestoomd voor Nederland - Tjechie

Door op zaterdag, 26 september, 2015 - 22:20

IMG_1816.JPG

Door Jacob Kuipers

WILDERVANK - De anders zo rustige Woortmanslaan in Wildervank was afgelopen vrijdag het 'toneel' van veel voetballiefhebbers/sters die de gang maakten naar de gelijknamige voetbalclub. Voor de ING Selectiedag voor ballenjongens en meisjes. Veel ouders, opa's en oma's hadden het er voor over om hun kinderen/kleinkinderen op de velden van de plaatselijke voetbalvereniging te zien spelen. Onder de bezielende leiding van de oud-internationals Rob Witsche en Aron Winter.

De voormalige Ajax-spelers werden daarbij flink geholpen door veel assistenten. De jongens in meisjes hadden maar één ding voor ogen en dat was, aanwezig te zijn bij Nederland-Tjechie als ballenjongen/meisje. Er werden tenslotte 15 jongens en meisjes geselecteerd. Als een volleerd parkeerwachter ving oefenmeester Jaap Veldhuis van Wildervank (zon) de automobilisten op om deze naar hun plaats te wijzen.

En dat was de parkeerplaats naast de tennisclub van Wildervank. Als een volleert parkeerwachter dirigeerde hij de auto's naar hun plaats. Maar ook bij de Wildervankhal kon men parkeren. Iedereen bij de poort dacht om een glimp op te vangen van Witsche en Winter. “Maar dan had er wel iemand naar ons gebeld”, was de algemene reactie. Er vormde zich inmiddels een 'lange slang' van auto's op de Woortmanslaan.

Maar het beroemde tweetal was in geen 'velden of wegen' te zien. De dienstdoende parkeerwachters verkeerden een beetje in Sinterklaas stemming en zeiden: “zouden ze wel of niet komen. Ja, ze konden hun auto ook kwijt bij de sporthal”, was de algemene reactie. “Maar dan had er wel iemand gebeld naar ons”, zei één van de parkeerwachters. Maar ineens was de opluchting groot. Daar kwamen de internationals aan rijden en Jaap Veldhuis was er als eerste bij. Op de voet gevolgd door de 'pennenridder' en ploatjesmoaker van Wildervank.

Hij maakte vlot nog even 2 fotos van het tweetal en daarna volgden ze hun weg naar de scheidsrechtershome waar de organisatiecomite inmiddels bijéén was geroepen. Even onder de erehaag van de ING door en ze vervolgden hun weg naar de scheidsrechtershome waar de voorzitter van Wildervank met haar afgezanten klaar stond om de voormalige toppers van Ajax in het Nederlands-elftal te verwelkomen.

Inmiddels was het rondom de kantine een drukte van belang. Iedereen kon terecht voor een natje in een droogje. Een extra toilet stond opgesteld om het inwendige van de mens te lozen. Loten werden er verkocht om de la van de club te spekken. En wie anders dan Mr. Wildervank (Goos Boers) verkocht de loten. Vervolgens sprintte hij weg om elders ondersteuning te bieden.

Maar ook de frietjes gingen vlot door de keeltjes gevolgd door de hamburgers, waar Erwin de Vries en Erik Romp verantwoordelijk voor waren. Daarna ging ik naar het kunstgrasveld en het publiek was inmiddels volgestroomd. Inmiddels stond het oranje-tweetal te trappelen van ongeduld. Daarna gingen de vaandeldragers het veld op. Op de voet gevolgd door Witsche en Winter. Inmiddels waren ook de Nederlandse Leeuwen gearriveerd op de middenstip van het speelveld.

Vervolgens kon het spel beginnen. Onder het toeziend oog van de 'maisstros' (Witsche en Winter) gingen de jongens en meisjes aan het werk. Daarna werd er nog een fotosessie gehouden, zodat deze geweldige show voor eeuwig bewaard mag blijven.