Overslaan en naar de inhoud gaan

Website Winkler Prins heeft een nieuwe jas

Door op zaterdag, 26 september, 2015 - 08:55

 20150926_WP_Homepage nieuwe website.jpg

Meer functionaliteiten op het gebied van de nieuwe media

WEBSITE - De website www.winklerprins.nl ziet er vanaf vandaag anders uit; meer ruimte voor sociale media, een eigentijdse pagina voor groep 8 (met film!), een betere navigatiestructuur en geschikt voor telefoon en tablet.

Functionaliteit
De website was verouderd en toe aan een update. De Winkler Prins is zich ervan bewust dat de website een cruciale rol heeft bij gezinnen in het maken van een keuze voor een bepaalde school. Een oriënterend eerste onderzoek op internet is inmiddels niet meer weg te denken in dit proces. “We hebben geprobeerd dit zo leuk en makkelijk mogelijk te maken voor leerlingen en ouders binnen de nieuwe site, aldus Lidia Vedder, Coördinator PR & Communicatie. “In juni presenteerden wij onze nieuwe film ‘Een dag uit het leven van een brugklasser’. Deze minifilm geeft de kinderen die nu in groep 8 zitten een mooi inkijkje in wat de brugklas inhoudt. Maar ik vond het zelf ook fantastisch om een dag mee te lopen! ”

Digitalisering Onderwijs
Naast het upgraden van de website en de inzet van meer digitale communicatiekanalen, zoals Facebook en het versturen van e-mails, worden er ook stappen gezet om het onderwijs te digitaliseren. Dit najaar wordt er een belangrijke stap gezet in het verder digitaliseren van het onderwijsaanbod. Na de herfstvakantie wordt gestart met de invoering van iPads voor de leerlingen van het brugjaar en de praktijkschool. Eén van de redenen om de lessen meer aantrekkelijk te maken, is door meer gebruik te maken van, bij deze digitale tijd horende, activerende werkvormen. Het is van belang te benadrukken dat Winkler Prins de iPad ziet als een hulpmiddel voor leerlingen bij het leren. Naast de iPad wordt tijdens de lessen nog steeds gewerkt met de bestaande tekst- en werkboeken.