elkaar in evenwicht

Door Eindredactie op dinsdag, 22 september, 2015 - 06:31

20150920_Wildervank_Zondag_IMG_1767[1]A.JPG

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - Wildervank (zon) kwam thuis tegen Lewenborg niet verder dan 2-2. Lewenborg was een geduchte tegenstander maar de laatste minuten van de eerste helft was Wildervank de bovenliggende partij, maar de tegenstoten van Lewenborg zorgden ook voor veel gevaar. En de tweede helft moest Wildervank vol aan de bak om hun supporters tevreden te stellen. Maar dat ging niet van een 'leien' dakje. Bijna was het weer raak voor Lewenborg. Maar Wildervank kon voor eigen publiek niet het loodje leggen. En dat gebeurde ook niet. Het was Ewoud Wolf, die het laatste zetje gaf in Wildervank op 2-2 zette. Dat werd ook de eindstand.

De eerste 5 minuten stond in het teken van het kennismakingsproces. Vlot daarna begon het Lewenborg te vervelen en scoorde een minuut later de 0-1, door een goal van Lewenborg-speler Rinie Boekholt. Het was een goal die 'uit de lucht kwam' vallen. Dat was dus een bittere tegenvaller voor de aanhang van Wildervank, zo vroeg in de wedstrijd. De roodhemden van oefenmeester Jaap Veldhuis schrokken hier toch een beetje van, want dit voorval hadden ze niet voorzien. Maar men moest opletten en in hun ijver dat ze geen treffer tegen kregen.

Toch herstelde Wildervank zich redelijk snel. De thuisclub mocht een hoekschop nemen en Nick Siebring kon van dichtbij inschieten. Dat deed hij ook maar hij had pech dat er ook nog een paar verdedigers van Lewenborg in de weg stonden. Na 20 minuten voetballen kon de fanatieke aanhang van Wildervank juichen. Ewout Wolf zette via een goede voorzet Stefan Zuidema in beweging en het was 'bingo': 1-1. Maar de 'harde kern' van Wildervank kon hier niet lange van genieten en het was Rodney van der Hoek, die de Stadjers op een voorsprong van 2-1 zette.

Na 24 minuten spelen mocht Wildervanker Paul Tuntelder een vrije trap nemen maar zijn maatjes waren niet 'bij de tijd' om het projectiel naar de juiste richting te sturen. Maar even later kwamen de Wildervankers goed weg. Er werd op een gegeven moment een Stadjer op het middenveld onderuit gehaald. Maar de speler van Wildervank kwam met de schrik vrij (waar een gele terecht was) en scheidsrechter Lemmen liet gelukkig voor Wildervank  doorspelen.

Na een half uur voetballen was het wel raak maar dan in negatieve zin voor Wildervank. Stefan Mulder hield zich de woede van de scheidsrechter op de hals en de leidsman trok de gele kaart aan de flankflitzer. De laatste minuten van de eerste part kreeg de thuisclub goede mogelijkheden op een goal, maar tot ontzetting van de toeschouwers ging het feest niet door.

Vooral Wolf zorgde keer op keer middels snelle acties voor onrust in de laatste gordel van Lewenborg. Maar de tegenstoten van Lewenborg waren ook niet van gevaar ontbloot.

In de tweede helft moesten de 'discipelen' uit Wildervank vol aan de bak om de achterstand op z'n minst gelijk te trekken. Maar moest terdege oppassen in hun ijver dat ze niet tegen een grotere achterstand aanliepen. Bijna had dat hun opgebroken. Mark Woldring van Lewenborg zette maatje Pieter Westra in beweging en via zijn steekbal ging het 'lederen monster' net naast. In de 65ste minuut werd er door spielmacher Paul Tuntelder balverlies geleden op het middenveld.

Lewenborg-speler Mark Mensinga was er als 'de kippen' bij en zijn schot ging rakelings naast het doel van de thuisclub. Wildervank zwijnt dus. Oefenmeester Jaap Veldhuis vond dat Wildervank en die fase veel te lief speelde. Maar in de 64ste minuut was het weer 'billenknijpen' voor Wildervank. Rinie Boekholt liet een goed schot los en doelman Bakker van Wildervank was op zijn post.

Daarna was het parool bij Wildervank. Vol 'gas' geven. En ik had deze woorden nog maar net gebezigd of Marcel Gelderloos zette Wolf aan het werk en die kon de bal zo binnen lopen: 2-2. Opluchting alom bij de supporters van Wildervank.

Wildervank kwam in de laatste minuten nog een beetje in 'zwaar weer', maar het 'heilig' vuur was ook een beetje uit bij Lewenborg.