Overslaan en naar de inhoud gaan

Axians Internationaal Veendammer Judokampioenschap grandioos succes

Door op zondag, 20 september, 2015 - 21:50

20150920_Judo_DSC_0229.jpg
Foto: Fotografie Jolanda Bultena
 
JUDO - Afgelopen weekend vond voor de 8e keer het Axians Veendammer Judokampioenschap plaats. Wat 8 jaar geleden begon als een regionaal toernooi is ondertussen uitgegroeid tot een kampioenschap waaraan maar liefst 650 judoka's uit 6 verschillende landen deelnemen. Daarnaast werd het toernooi op de zondag afgesloten met een trainingsochtend.

De organisatie van het toernooi is enorm gelukkig met dit deelnemersaantal maar prijst zich ook zeer gelukkig met de medewerking van een kleine 80 vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat het toernooi ook dit jaar weer een groot succes is geweest.

Ongeveer 50 verschillende verenigingen streden naast de individuele prijzen om de felbegeerde Paul Siekman Bokaal. Een bokaal voor de best presterende vereniging.

Op een derde plaats eindigde Judoteam Amsterdam, een tweede plaats was er voor Judoteam Veendam-Hoogezand en de uiteindelijke winnaar was het team van Judosport Oost uit Enschede.

De organiserende judoschool deed individueel ook erg goede zaken en behaalde maar liefst 23 prijzen. 

Goud was er voor Marit Kamps, Zoe Klunder, Sarah van Driel, Margitte Hein, Thijmen Engels en Thjs Hensens.

Tweede werden Mathijs Vos, Anniek Potze, Vera Raspe, Larissa Bultena, Maurice van der Laan, Tessa Pruim, Leon Bax, Sven van Oostrum en Bas Bodde.

De judoka's Zoe Klunder (-18 jaar), Kim Smit, Tsjuck Kingma, Jaylani Akudaman en Sander Hoogeveen behaalden een derde plaats.

Verdienstelijke vierde prijzen werden behaald door Sarah Hector, Amy Smit en Ingrid Engwerda.