Overslaan en naar de inhoud gaan

Lezing Groei & Bloeit over de rhododendrons

Door Eindredactie op vrijdag, 18 september, 2015 - 15:12

LEZING - Maandag 28 september 2015 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis een lezing gehouden door Jan Graveland over “Rhododendrons”. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00. Aanvang 19.30 uur.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 150 afdelingen en rond de 40.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 11 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportage’s en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

Door hun interesse voor Rhododendrons bezochten Jan en Jeannette Graveland diverse Rhododendronparken en tuinen in binnen- en buitenland. Uiteindelijk begonnen zij in 2007 met de aanleg van hun eigen parktuin. Op 5,5 ha grond zijn een kwekerij en een Rhododendronpark ontstaan waar meer dan 500 soorten Rhododendrons te zien zijn. Daarnaast staan er ook vele soorten heesters, bomen en vaste planten. Tijdens deze avond zal Jan Graveland vertellen over de oorsprong, soorten en cultivars van Rhododendrons. Hij zal vertellen waarop je moet letten bij de aankoop, hoe je ze moet planten en verzorgen, welke ziekten en plagen er kunnen zijn en hoe je ze kunt vermeerderen.