Overslaan en naar de inhoud gaan

Wijken Provinciehoek en Woellust starten met
uitwerking Groenvisie Veendam

Door Eindredactie op donderdag, 17 september, 2015 - 12:02

GROENVISIE - Op dinsdag 22 september 2015 organiseert de gemeente Veendam een interactieve bijeenkomst met de bewoners van de wijken Provinciehoek en Woellust. De gemeente Veendam heeft in 2014 de Groenvisie vastgesteld. Hierin staat beschreven hoe Parkstad Veendam een groene gemeente kan blijven met minder geld. De gemeente betrekt de inwoners van de wijken nauw bij deze uitwerking. Na twee succesvolle wijken gaat de gemeente Veendam verder met deze opzet in de wijken Provinciehoek en Woellust.

Groen met minder geld
Bomen, perken, gras: Veendam is een groene gemeente en dat wil de gemeente natuurlijk zo houden. Voor het onderhoud van het gemeentelijk groen is echter steeds minder geld beschikbaar, terwijl voor milieu en natuurwaarden de aandacht groeit. De belangrijkste vragen zijn hoe we, met minder geld, de wijken Provinciehoek en Woellust groen en netjes houden. Daarnaast kijken we hoe de natuurwaarden in de wijken verbeterd kunnen worden.

Bewoners
Om de vragen te beantwoorden roept de gemeente Veendam de hulp in van de inwoners van de wijken. De bewoners zijn daarom uitgenodigd voor een bijeenkomst, waar ze aan de tekentafel het gemeentelijk groen in de eigen wijk kunnen ontwerpen. Deze ideeën vormen de basis voor behoud en versterking van het gemeentelijk groen in de eigen leefomgeving. Deze bijeenkomst vindt plaats op 22 september 2015 van 19.30 tot 21.00 uur in Wijkcentrum Dukdalf in Veendam.