Overslaan en naar de inhoud gaan

Duo Haarhuis en Eltingh smaakmakers op tiende
Zechstein Toernooi in Veendam

Door op dinsdag, 15 september, 2015 - 08:44

Door Jacob Kuipers

Haarhuis: “Goed kijken, anders moet je naar Pearl".

TENNIS - Afgelopen vrijdag haalde de Tennisclub Veendam groots uit middels een tennisclinic van het tennisduo Haarhuis en Eltingh. De organisatoren hadden een vooruitziende blik want er kon wel eens veel toeschouwers op afkomen. Om die reden is er een zittribune neer gezet en op de kunstgrasbaan haalde Hotel Parkzicht groots uit met allerlei lekkernijen. En dat allemaal onder de muziek van zanger Mark Dontje. Verder waren er opmerkingen dat het park er zo mooi bij lag. Maar dat is niet alleen het werk van de groundsman maar ook door vele vrijwillgers die een flinke 'lepel in de pap' hadden tot het slagen van dit groots opgezette toernooi.

Ook het barpersoneel genoot. De drankjes en de 'gele rakkers' gingen op een soepele manier door de dorstige kelen. In de kantine werd het tennisduo verwelkomt door het organisatiecomitee van de club. Nadat de officiele plichtplegingen waren afgelopen werden er vele handen geschut door Haarhuis en Eltingh. Daarna ging het populaire duo op de foto met de aanstormende jeugd.Vervolgens werd het tijd om 'de bloemetjes buiten te zetten'.

En Jacco Eltingh haalde op baan 3 'alles uit de kast' om de lachsalvo's op zijn hand te krijgen. Terwijl hij een bal sloeg retouneerde de leerling de bal zo hard terug dat de bal keihard tegen zijn heupen kwam. De toeschouwers bulderden van het lachen. De showman Eltingh liet een paar keer zijn achterwerk zien en de hoop dat zijn leerlingen daarop zouden mikken.

Paul Haarhuis was op baan 8 in de weer om de tennistalentjes van de club de fijne knepen van het tennis te leren. En met de nodige humor. Op een gegeven moment sloeg een leerling de bal verkeert waarop Haarhuis zei: “Goed kijken, anders moet je naar Pearl en bewegen bij het net, het is geen wandelclub”.