Wildervank (zon) kreeg 'vleugels' in de tweede helft

Door op maandag, 14 september, 2015 - 07:15

Door Jakob Kuipers

VOETBAL - Na het gelijkspel van vorige week in de uitbeurt tegen Heiligerlee wilde Wildervank (zon) voor eigen publiek even wat laten zien, dat ze wel degelijk kunnen voetballen en goals kunnen scoren. Maar daar hadden de 'discipelen' van oefenmeester Jaap Veldhuis wel de tweede helft voor nodig want er werd in de eerste part niet gescoord. En het 'kind' van de rekening was Siddeburen dat in de tweede helft met een 6-0 nederlaag naar huis werd gestuurd.

De spelers van Wildervank waren dan ook tot 'de tanden gewapend' om voor hun hondstrouwe publiek iets moois neer te zetten. Paul Tuntelder begreep dat als eerste door in de beginfase een verradelijk schot los te laten en het speeltuig ging rakelings naast het 'heiligdom' van doelman Slachter van Siddeburen. Een minuut later was er weer gevaar voor de 'kooi' van de bezoekers. De elf van oefenmeester Huisman stelden daar alleen een gevaarlijk schot tegenover.

Het eerste kwartier had Wildervank dus een overwicht maar men moest wel degelijk opletten voor de counters van Siddeburen. Die waren niet van gevaar ontbloot. Wat mij opviel in deze fase was dat de assistent-scheidsrechter van de gasten er met oranje schoentjes bij liep. Toch vreemd, want ik kan mij niet herinneren dat er zondag een lid van het Koninklijk Huis jarig was. Maar in de 28ste minuut was het bijna 'bingo' voor Wildervank.

Ewout Wolf zette Stefan Mulder in beweging maar tot ontzetting van de Wildervanker supporters ging het leer niet tussen de palen. Want de doelman van Siddeburen kon het leer ternauwernood de bal over de de lat tikken. Een minuut later waren het weer de bezoekers die de aandacht trokken. Een 'vlammend' schot van Ferdinant Prins kon de Wildervankster doelman Bakker op het nippertje verijdelen. Met nog zes minuten te spelen was het Wildervank-speler Wolf die er als een speer van door ging en keek de goaly van Siddeburen in het gezicht.

Wolf schrok hier blijkbaar zo van dat het leer tegen de doelman van Heiligerlee aan kwam. Wolf kon op dat moment ook zijn maatje aanspelen maar die liep buitenspel. Maar dat zag de flankflitser van Wildervank niet. In de 42ste minuut was het Wildervanker Nick Siebring die enkele spelers voor 'joker' zette en zijn voorzet kon de doelman van Siddeburen al grabbelend pakken. En er was geen Wildervanker die de fout van de doelman afstrafte. En zo ging de pauze in met de stand van 0-0.

En de tweede helft moest het dus gebeuren want voor een gelijkspel deed Wildervank het niet. Alle registers gingen open bij Wildervank en Siddeburen werd bijna omver gelopen door de ontketende roodhemden. Na 48 minuten spelen was het Wildervanker Mulder die in een kansrijke positie naast schoot. Ook Peter Mans liet een pegel los maar de doelman van Siddeburen was de baas over de bal. Maar dat was allemaal uitstel van executie. Want Vincent van Marle, Stefan Mulder (2), Ewout Wolf en Niels Leugs wisten het net wel te vinden.

Na afloop van de wedstrijd had ik een gesprek met oefenmeester Jaap Veldhuis van Wildervank. “Wij hebben de kansen gehad. We wilden eigenlijk één van de centrale jongens achterin bij Siddeburen weg te lokken. Door middel van Peter Mans die iets meer in de bal zou komen. Die nummer 3 (Jeroen Hertog, JK) van Siddeburen is een goede verdediger, die wilden we daar weg hebben. Toen kwam de ruimte ook, voor Mulder, Wolf en Siebring, om daar in te duiken. En dat pakte gewoon goed uit. En na de rust scoorden we ook. We hebben zowel voor als na rust prima gevoetbald”.