Overslaan en naar de inhoud gaan

Axians Veendammer judotoernooi blijft groeien
Zaterdag 19 september Indoorcentrum Veendam

Door op donderdag, 17 september, 2015 - 08:03

Judo_00.jpg

JUDO - Zaterdag 19 september aanstaande vindt de 8e editie plaats van het Axians Internationaal Veendammer Judokampioenschap, in het Indoorcentrum Veendam. Met meer dan 600 judoka’s uit heel Nederland en dit jaar ook uit Duitsland, Denemarken en Syrië groeit het evenement uit tot één van de grootste judotoernooien van het land. John Bultena, die namens de organiserende Judoschool Veendam de inschrijvingen verzorgt, vertelt: “Er was zelfs sprake van deelname van judoteams uit Indonesië, Senegal en Algerije, maar om verschillende redenen konden deze teams uiteindelijk niet komen.”

Voor het eerst wordt het toernooi op zondag gevolgd door een gezamenlijke training, waarin de judoka’s onder leiding van hoofdtrainer Marcel Joling met zoveel mogelijk andere judoka’s kunnen sparren. Veel judoka’s zullen daarvoor dus het hele weekend in Veendam verblijven.

De judoka’s zijn ingedeeld in poules op leeftijd en gewichtsklasse, verdeeld over vier blokken. Blok 1 start om 9.00 uur en tegen vijven worden de laatste prijswinnaars gehuldigd. Behalve voor individuele prijzen wordt op het toernooi gestreden om de Paul Siekmanbokaal, genoemd naar de oprichter en voormalig hoofdtrainer van Judoschool Veendam, voor best presterende judoclub.

Naast het grote aantal judoka’s zetten veertig vrijwilligers, dertig scheidsrechters en vier EHBO’ers zich in om het toernooi succesvol te laten verlopen. Naar schatting duizend familieleden en andere judoliefhebbers zullen, verspreid over de dag, de verrichtingen van de sporters in het Indoorcentrum komen aanschouwen. De organisatie wordt mede mogelijk gemaakt door ICT-bedrijf Axians, de hoofdsponsor van het toernooi.