Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoge opkomst lanceringsparty magazine iN Veendam
Oud-Veendammer Bert Visscher siert de cover

Door op vrijdag, 11 september, 2015 - 19:36

_DSC2006.jpg

GLOSSY - Op donderdag 10 september werd het magazine iN Veendam gelanceerd in een druk bezochte theaterzaal van Cultuurcentrum vanBeresteyn.

Het magazine is een eigentijds tijdschrift dat 2 keer per jaar verschijnt. Namelijk in maart en september.

iN Veendam bestaat uit interviews, reportages en foto-essays over alles dat Veendam te bieden heeft op het gebied van economie, cultuur, historie, uitgaan, sport, mode & lifestyle.

Voor de lanceringsparty waren met name mensen uitgenodigd die bij het produceren van het blad betrokken zijn en die een reportage in het blad hebben gehad. Je zou zeggen dat bij deze bijeenkomst het allereerste exemplaar wordt gepresenteerd maar niets is minder waar. De derde editie van het blad werd vandaag prijs gegeven. Bert Buiring (vakfotografie) heeft hier een verklaring voor. 'Deel 1 en 2 van iN Veendam waren een succes. Daarom zien we deel 3 als de lancering van een nieuw blad dat succes heeft.' Mede eigenaar Hans Deuze denkt dat bedrijven in Veendam graag in dit blad publiciteit willen maken. 'Als je trots bent op je onderneming, wil je dat graag in deze glossy naar voren laten komen.

De glossy iN Veendam krijgt steeds meer bekendheid. Het is te verkrijgen via www.inveendam.nl. Mensen die hebben meegewerkt aan het blad krijgen een exemplaar. Het blad is o.a. in veel kapsalons aanwezig, tandarts- en huisartsenpraktijken.

Hans Deuze verteld: 'aan de kapper wordt wel eens gevraagd: 'ik heb het blad nog niet helemaal uitgelezen. Mag ik hem even meenemen naar huis?' Op Facebook wordt de lezer betrokken bij de volgende editie met de vraag: wie staat er de volgende keer op de cover?

_DSC1988.jpg

Op de covers van de eerste twee edities van iN Veendam stonden 2 zeer bekende oud-Veendammers Namelijk algemeen directeur Wim Pijbes van het Rijksmuseum en musicalster Carolina Dijkhuizen.

De presentatie van de lancering was in handen van Pascale Luijks. U kent haar o.m. van RTV Noord en het RTL Nieuws. De lancering bestond uit een kort gesprek met hoofdredacteur René Otterloo. Pascale vraagt waarom Veendam een eigen glossy nodig heeft. 'Veendam heeft zoveel te bieden met tal van activiteiten', vertelt de heer Otterloo. Dat moet positief in het licht komen te staan'.

'Wat is het plan voor de toekomst?' 'Het blad verschijnt 2 keer per jaar. Het zou leuk zijn als er een zelfde soort blad verschijnt voor andere gemeenten'.

'Waarom staat Caroline Dijkhuizen op een van de covers?' 'Een bekendheid bewijst dat Veendam op de kaart staat!'

Er wordt een korte film gepresenteerd op een groot video scherm. Vergelijkbaar met een bioscoopreclame. Met fietsen voor het goede doel voor een energiestofwisselingsziekte, de actie heet: Alpenchallenge Energy4Kids waarvoor geld wordt ingezameld.

Rudy Gort is voormalig Lean Manager van Heembouw (2008-2013) en heeft een boek geschreven over de vertaling van de lean principes naar projectorganisaties, zoals de bouw. Hier geeft hij een korte presentatie over tijdens de lanceringsparty.

Na deze presentatie wordt, via het videoscherm, kort uitgelegd wat men kan verwachten van de derde editie.

_DSC2051.jpg

Gerrit Duit wordt op het podium geroepen. In editie 3 is er een interview met hem te lezen. Gerrit Duit is een whiskykenner. In traditionele Schotse kleding, betreedt hij het podium. Gerrit Duit heeft 25 jaar lang gewerkt voor de grootste drankenproducent van Londen. 'Ik ben geridderd in Schotland en daarom mag ik deze kleding dragen. Ik draag er wel een onderbroek onder hoor!'

Omdat de Winkler Prins 150 jaar bestaat, wordt Henk Spelde naar het podium gehaald. 'Ik sta hier tussen veel oud-Winkler Prins leerlingen en daar ben ik trots op! Zij hebben hun weg gevonden en de basis lag bij de Winkler Prins. Wij zijn een familieschool geworden.

Dan breekt er een groots moment aan. De onthulling van de cover van de nieuwe editie van iN Veendam. Via een filmpje wordt dit bekend gemaakt. Bert Visscher verschijnt in beeld! 'Veendam een glossy! Ik kan wel jank'n!' grapt de cabaretier.

Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan mevrouw Theiken (87 jaar). Zij exploiteerde de vestiging van de HEMA in Veendam met haar man vanaf het eerste begin.

Dan is de lanceringsparty aan zijn einde gekomen. Pascale: 'tijd om te borrelen en te netwerken!'