112, Regio

Open dag UMCG Ambulancezorg op
Groningen Airport Eelde



20150910_rnd,471475.jpg

EELDE - Op zaterdag 12 september kan iedereen in Noord Nederland kennis maken met de wereld van de Ambulancezorg. Tussen 10.00 en 15.30 uur is op het terrein van Groningen Airport Eelde een grootschalige open dag van UMCG Ambulancezorg en een aantal partners uit de burgerhulpverlening. 

Ook het mobiele oefencentrum van UMCG Ambulancezorg is aanwezig net als de sneeuwscooter. Zelfs de traumahelikopter van UMCG komt op bezoek.
Op de open dag zijn ook EHBO Drenthe, Hartveilig Drenthe en het Rode Kruis aanwezig. Bezoekers kunnen leren reanimeren en informatie krijgen over AED-netwerken. Er is ook een stand van de verkeersveiligheidscampagne ‘samen naar Nul’. Bij mobiele zorgverlening kan iedereen een rol spelen; soms zelfs een levensreddende. Juist daarom is er tijdens de open dag veel aandacht voor AED-hulpverlening en reanimatie. Dit is eenvoudig te leren.

Veel aandacht scholing
Tijdens de open dag zijn opleiding en scholing voor ambulancepersoneel belangrijke thema’s. Chauffeurs en verpleegkundigen van UMCG Ambulancezorg hebben een intensieve opleiding achter de rug. Ze worden permanent bijgeschoold en getest op kennis en vaardigheden. Tijdens de open dag laten ze u graag kennis maken met de nieuwste technieken en apparatuur.

Zelf rijden en centralist spelen
De eigen rij-instructeurs van UMCG Ambulancezorg laten op 12 september zien hoe je vakkundig moeilijke manoeuvres met een ambulance doet. Bezoekers mogen zichzelf testen. Ook mag iedereen het werk als centralist in een meldkamer ervaren. Geïnteresseerden kunnen met medewerkers van UMCG Ambulancezorg in gesprek gaan over carrièremogelijkheden in de ambulancezorg.

Wensambulance
Een bijzondere plaats op de open dag is ingeruimd door de Wensambulance Noord-Nederland. Dit initiatief van een groep vrijwilligers maakt het mogelijk dat mensen in hun laatste levensfase nog een keer een bijzondere plek of gelegenheid kunnen bezoeken als dat zonder ambulance niet mogelijk zou zijn. Medisch geschoold personeel uit tal van noordelijke zorginstellingen zorgen in hun vrije tijd voor de begeleiding. UMCG Ambulancezorg is de organisatie voor ambulancezorg in de regio  Drenthe.

Vanuit zestien ambulanceposten verleent UMCG Ambulancezorg overal in de regio zorg. Bij spoed in 95% van de gevallen binnen 15 minuten. Jaarlijks voeren zo’n 260 medewerkers ongeveer 36.000 ritten uit. UMCG Ambulancezorg werkt via de Meldkamer Ambulancezorg Noord-Nederland nauw samen met de RAV Fryslân en Ambulancezorg Groningen