Overslaan en naar de inhoud gaan

Sheepskin Wolves uit Veendam
eerste winnaar Popsport Groningen

Door Willem van der Werf op dinsdag, 8 september, 2015 - 07:15

20150907_Sheepskin Wolves.jpg

GRONINGEN – De Veendammer band Sheepskin Wolves heeft zich afgelopen vrijdag weten te plaatsen voor het landelijke traject van Popsport. De band liet in de competitie voor jong muzikaal talent de bands Subduction, DASH en de singer/songwriter Maria Mengerink achter zich. Met deze overwinning toont de band aan dat zij zich afgelopen half jaar het meest ontwikkeld heeft.

Popsport is hét coachingsprogramma voor jonge muzikanten en viert dit jaar al haar 10-jarige jubileum, desondanks is dit het eerste jaar voor de provincie Groningen. De ingeschreven muzikanten werden voorzien van professionele coaching van iemand uit de muziek business. In het geval van Sheepskin Wolves was dat Ingrid Lodewegen bekend als drumster van de Groningse band Dudettes. Afgelopen half jaar kregen de verschillende acts de mogelijkheid om onder begeleiding van een coach een single op te nemen, een fotoshoot te schieten en een aantal optredens te doen.

Dit mooie concept werd afgelopen vrijdag 4 september regionaal afgesloten met een eindpresentatie in poppodium Simplon te Groningen. Hier konden alle acts 25 minuten spelen met als doel de jury te overtuigen dat zij het verdienden om deel te nemen aan het landelijke vervolg traject. Na een avond met veel goede muziek was het uiteindelijk Sheepskin Wolves die naar voren werd geroepen om de prijs in ontvangst te nemen en vervolgens twee dagen later het vervolgtraject al mocht aftrappen in de Fluor te Amersfoort.

In de planning voor de band staan onder andere nog een workshopdag in Arnhem, een dag in de studio van Kyteman en tot slot een eindpresentatie in de Q-Factory in Amsterdam. Hierbij een link naar de single die de band heeft opgenomen tijdens het regionale traject van popsport. https://soundcloud.com/sheepskin-wolves/the-storm