Overslaan en naar de inhoud gaan

De Transform dj's komen weer naar Club Jinx in Veendam

Door Eindredactie op zondag, 6 september, 2015 - 10:04

20150909_November tour 2015.jpg

DJ - De Transform djs komen weer op 6 november naar Club Jinx in Veendam! Na Quatemala (zie foto) reizen ze af naar Nederland om hun nieuwe releasetour voort te zetten. De dj's zijn ook niet meer met 2 man maar sinds oktober is Taylor Franklin naast Tim en Jonathan de nieuwe Tranform dj. Ze komen o.a. in Nederland bij Stichting Afterbeat voor een fantastisch feest voor tieners in een van de mooiste clubs van de regio. Vorig jaar organiseerde de Stichting een feest voor scholieren in club Jinx en dit bleek een groot succes met meer dan 550 bezoekers.

In 2013 kwamen de Transform djs voor het eerst in Nederland voor een show bij Stichting Afterbeat Veendam. De stichting die al jaren actief was kreeg vorm door dit optreden in Veendam. Niet alleen was het enorm druk maar ook kwam de visie van de stichting goed uit de verf. Voorzitter Alko Stoel: "Voor de eerste keer hadden we 100% volle bak. En wat nog het allermooiste was is dat we nu eindelijk de juiste genre qua muziek hadden te pakken. 270 jongeren zaten te stampen op fantastische dance muziek en de Transform djs gaven een waanzinnige show. Niemand kon achteraf zeggen dat christenen maar saaie mensen zijn..." 

Toch werd het even spannend bij Stichting Afterbeat Veendam. Er bleven nog maar 2 bestuursleden over en er moest snel een nieuw bestuur komen om de stichting voort te zetten. De droom was er nog om door te gaan alleen de mankracht miste. Gelukkig vond de stichting nieuwe bestuursleden en deze brachten nieuwe energie. Er werd zelfs een nieuwe afdeling geopend in Friesland. 

In 2013 hadden de Transform djs verschillende workhops gedaan op scholen en jeugdcentra in de regio. Dit idee werd onderdeel van de visie en in 2014 bleek dit weer een grandioos succes. De Jinx stelde de discotheek beschikbaar om de meer dan 550 jongeren een fantastische show te geven in deze prachtige entourage. 

"Het mooiste is dat onze visie weer fantastisch is neergezet. Mensen gaan langzaam zien dat christenen het niet altijd 'achter de ellebogen hebben'. Dat is veelal de gedachte hier in de regio. De kerken hebben vroeger veel arbeiders hier in de regio het gevoel gegeven dat ze niets waar zijn. Veel mensen hebben de kerk de rug toegekeerd omdat ze het gevoel hadden dat de kerk het alleen maar om hun geld ging. Misschien ook wel terecht, dat weet ik niet. Wat ik wel weet dat het Christen zijn hier in de regio in ieder geval niet meer patst binnen de oost-Groningse cultuur. Natuurlijk hopen wij dat mensen geraakt worden tijdens onze shows en kiezen om iets met het geloof te doen. En dat gebeurt ook. Maar als allereerste vind ik dat christenen eerst maar eens bewijzen dat de kerk veranderd is. De liefde voor onze medemens moet centraal staan, aantrekkelijk zijn, anders kan er niets veranderen". Aldus Alko Stoel. 

Sinds de optredens bij Stichting Afterbeat vallen de djs op bij verschillende bekende christelijke podia in Nederland. Afgelopen zomer stonden de djs op PrimeTime en op het Graceland festival in Zelhem. In november staan ze niet alleen in club Jinx maar ook in een van de grootste clubs van Nederland, de Melkweg in Amsterdam. Daar staan ze op het Beam Festival van de Evangelische Omroep.

Op 6 november zullen niet alleen de Tranform djs optreden. Ook de bekende Groningse rapper MC Prophet a.k.a. Tafariz, DJ Walter en Sonar Zone uit Schotland zullen het podium beklimmen. Meer informatie kan je vinden via de social media van Stichting Afterbeat en uiteraard op de website van Stichting Afterbeat in Veendam: www.afterbeatveendam.nl