Overslaan en naar de inhoud gaan

Open Monumentendag en Nationale Orgeldag
Grote Kerk Wildervank

Door Eindredactie op zaterdag, 5 september, 2015 - 08:32

Monumentendag_uitzichttoren_Wildervank_2014.jpg

OPEN MONUMENTENDAG - Zaterdag 12 september is het weer Open Monumentendag en Landelijke Orgeldag. De Monument- en Concertcommissie opent de Grote Kerk Wildervank weer voor bezoekers. De kerk is open van 10:00 – 17:00 uur.

Organisten zullen het orgel bespelen en er zijn commissieleden aanwezig om uitleg te geven over het monument en orgel. Ook kan de toren weer beklommen worden om van het fenomenale uitzicht te kunnen genieten.

“Kunst & Ambacht” (Gouden Handen) is dit jaar het thema van de Open Monumentendag, in dat kader zal aandacht geschonken worden aan:

  • De restauratie van de kerk eind jaren tachtig/negentig van de vorige eeuw: Er wordt een filmpje van de restauratie vertoond en er worden foto’s gepresenteerd (vanaf 13:00 uur);
  • De latere reconstructie van de kroonluchters wordt ook getoond;
  • Er is een permanente expositie van foto's en publicaties;
  • Ook de recente uitbreiding van het Walcker-orgel komt aan bod.

Van 10:30 – 11:30 uur is er een inloopconcert van onze hoofdorganist Dirk Swama samen met Marijke Bos, barokblokfluit, en Anna Molleman, viool. Ze gaan twee triosonates van Georg Philipp Telemann spelen. Dirk speelt samen met Marijke een aantal sonates van Handel en een van Telemann. Voor dit concert wordt het koororgel gebruikt vanwege het samenspel.

’s Avonds is het traditionele jaarlijkse “Jan Bosch” concert. De internationaal vermaarde organist Sietze de Vries zal het concert verzorgen. De virtuoze organist zal een programma verzorgen dat toegankelijk is voor een breed publiek. Naast bekende orgelwerken en bewerkingen zal Sietze al improviserend alle ins en outs van het orgel laten horen.

Het begint om 20:00 uur, de toegang is 5 euro.